Коли весна прийшла в Бучу

Рік
2022
Країна
Німеччина, Україна
Тривалість
64’
Режисер(к)и
Міла Тешаєва, Маркус Ленц

Росіяни обстріляли Бучу, Бородянку, Ірпінь та інші міста області після вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Коли через місяць вони відступили, збитки виявилися величезними: зруйновані будинки, страчені мирні жителі/-льки, зруйновані життя. Режисер(к)и Міла Тешаєва та Маркус Ленц негайно вирушили туди, щоб зафільмувати, як місцеві покидають свої укриття, залишивши справжні звірства за кадром. У цьому не було потреби, адже травма війни залишила чіткий слід на обличчях кожного та кожної, включно з волонтер(к)ами, які з’їхалися звідусіль, щоб допомогти.

Упродовжбагатьох тижнів режисер(к)и слідкують за різними мешканцями/-ками, які піднімаються з тліючих руїн. Ідентифікація загиблих, розбір завалів, прокурори починають говорити про військовий трибунал. Спочатку — паніка, відчай і смуток, які супроводжує тотальне нерозуміння того, що на них напала країна, з якою пов’язані так багато родичів і друзів. Але з появою перших весняних квітів ці українці/ також оприявнюють свій спротив. Людський дух перемагає війну і смерть.

Попередження щодо змісту: зображення війни
Творча команда:
Режисерська робота: Міла Тешаєва, Маркус Ленц
Продюсування: Маркус Ленц
Операторська робота: Маркус Ленц, Міла Тешаєва
Звук: Віталій Гаркавий, Андрій Недзельський
Виробництво
Wildfilms / Marcus Lenz in cooperation with WDR
Дистриб'юція:
NEW DOCS / Elina Kewitz, [email protected]
Нагороди
«Приз глядацьких симпатій» за «Документальний фільм середньої довжини» на фестивалі Hot Docs (2023)
Режисер/-ка
Міла Тешаєва
Міла Тешаєва — українська художниця, фотографка та режисерка. У своїй творчості її увага спрямована на теми національної пам’яті та колективних ідентичностей на теренах колишнього Східного блоку. Ретроспектива її робіт «Уявні спільноти» була показана в Музеї MIT у Бостоні у 2018 році. З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну Міла перебуває в Києві та Київській області, фотографує, знімає і пише про те, що вона називає «визначальним моментом європейської історії».
Вибрана фільмографія
«Коли весна прийшла в Бучу» (2022), «Rival» (2020)
Режисер/-ка
Маркус Ленц
Маркус Ленц — німецький режисер, сценарист і оператор, який мешкає в Берліні. Закінчив Німецьку академію кіно і телебачення в Берліні (DFFB). Прем'єра його повнометражного фільму  «Cуперник»відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Пусані. Фільм також здобув нагороду за «Найкращу режисуру» на Токійському міжнародному кінофестивалі, нагороду за «Найкращий глобальний фільм» на Приштинському кінофестивалі та безліч інших нагород, а також був показаний у всьому світі на понад 50 фестивалях. У 2016 році Маркус заснував продюсерську компанію Wild films і зняв кілька середньометражних документальних фільмів для німецьких телеканалів WDR та Arte.
Вибрана фільмографія
«Коли весна прийшла в Бучу» (2022), «Cуперник» (2020), «Близько» (2004)
Зала «ГЕГЕМОН»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Обговорення
Демонструється мовою оригіналу (англійська) з українськими субтитрами
Вхід за квитками
отримати квиток
Субота
03 червня 2023
13:30
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024