Назовні

Рік
2022
Країна
Україна, Данія, Нідерланди
Тривалість
79’
Режисер/-ка
Ольга Журба
Фільм охоплює життя підлітка Роми протягом семи років. Рома, випускник центру реабілітації для дітей, позбавлених батьківського піклування, повертається в рідне провінційне містечко. Але він не має ані житла, ні підтримки, у перший день повноліття фактично опинившися на вулиці. Аж поки його старший брат, який нещодавно вийшов із в’язниці, не бере його під своє крило.  Самостійне життя захоплює Рому у вир карколомних подій, де, немов іскри пам’яті, з’являються епізоди з його дитинства — від барикад Революції гідності до безтурботного перебування в дитячому будинку.
Творча команда:
Режисерська робота: Ольга Журба
Продюсування: Дарʼя Бассель, Вікторія Хоменко (продюсерки), Анне Кьонке, Моніка Геллстрьом, Віллем Баптіст, Нєнке Кортоф (співпродюсери)
Операторська робота: Володимир Усик
Звук: Василь Явтушенко, Ранко Пауковіч
Виробництво
Moon Man, in co-production with Final Cut for Real and Tangerine Tree
Дистриб'юція:
Deckert Distribution, Hanne Biermann (festivals), [email protected], Liselot Verbrugge (sales), [email protected]
Нагороди
«Приз журі» в «Національному конкурсі» Харківського кінофестивалю MeetDocs (2022), «Спеціальна відзнака» Спілки кінокритиків України на Харківському кінофестивалі MeetDocs (2022), «Нагорода свободи та прав людини імені Віллі Брандта для документального кіно» на Берлінському фестивалі кіно про права людини (2022)
Режисер/-ка
Ольга Журба
Ольга Журба — українська режисерка, яка навчалася в Українській школі кіно в Києві. Має понад 10 років досвіду в аудіовізуальній сфері, спершу як режисерка та режисерка монтажу реклами, музичних кліпів і трейлерів, а потім — як режисерка кіно. Премʼєра її першого короткометражного художнього фільму «Татові кросівки», у якому Ольга є сценаристкою, режисеркою та режисеркою монтажу, відбулася на Локарнському кінофестивалі у 2021 році. Згодом цей фільм здобув нагороду за «Найкращий український короткометражний фільм» та нагороду «FIPRESCI» на Одеському кінофестивалі, а також національну премію кінокритиків «Кіноколо».

«Назовні» — її перший повнометражний документальний фільм.
Ольга також була режисеркою монтажу фестивальних хітів, які здобули численні нагороди: «Цей дощ ніколи не скінчиться» Аліни Горлової та «Домашні ігри» Аліси Коваленко.

 
Вибрана фільмографія
«Назовні» (2022), «Татові кросівки» (2021)
Зала «КІНОМАН»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Обговорення
Демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами
Вхід за квитками
отримати квиток
Четвер
08 червня 2023
16:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024