ФІЛЬМ-ВІДКРИТТЯ

Ми не згаснемо

Рік
2023
Країна
Україна, Франція, Польща, США
Тривалість
100’
Режисер/-ка
Аліса Коваленко
Донбас, 2019 рік. Вдалині досі відлунює гуркіт попереднього російського вторгнення, а в повітрі вже відчувається наближення нового. На цьому позірно бляклому воєнному тлі п’ятеро підлітків вперше всерйоз задумуються про власне майбутнє. Їхні енергія, ентузіазм і надія дають їм змогу попри всі обставини прожити останні золоті миті дитинства на повну силу. Учасники/-ці цієї вигадливої групки мрійників/-ць малюють, фотографують та фантазують про акторську кар’єру або про те, як стати наступним Ілоном Маском. Вони бунтують, сідлаючи хвилі пригод, гуляють мінними полями та засмагають біля місцевого ставка. Вони мріють втекти не лише від війни, але й — точнісінько як інші підлітки по всьому світу — від нудьги маленького містечка. Тоді несподівано їм трапляється нагода вирушити в довгу подорож до самісінького Непалу. Чи збудеться їхня мрія підкорити світ?
Творча команда:
Режисерська робота: Аліса Коваленко
Продюсування: Валерій Калмиков, Яна Калмикова, Олексій Кобелєв
Операторська робота: Аліса Коваленко, Сергій Стеценко
Звук: Марія Нестеренко
Виробництво
Valery Kalmykov, Yana Kalmykova, Oleksiy Kobelev (Trueman Production), in co-production with Katarzyna Kuczyńska, Tomasz Morawski (HAKA Films) and Stephane Siohan (East Roads Films)
Дистриб'юція:
East Roads Films, Stéphane Siohan, +380 50 832 18 51, [email protected], www.east-roads.com
Нагороди
Нагорода за «Найкращу режисуру» на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини One World (2023), нагорода за «Найкращий документальний фільм» на кінофестивалі Crossing Europe (2023), нагорода за «Найкращий документальний фільм» на Люксембурзькому кінофестивалі (номінант, 2023), «Кришталевий ведмідь» і нагорода за «Документальний фільм» на Берлінському кінофестивалі (номінант, 2023) Індустрійні нагороди: Пітчинг-форум у Тессалоніках (2020), Одеський міжнародний кінофестиваль (2020), Ukrainian Doc Preview на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA (2021)
Режисер/-ка
Аліса Коваленко

Аліса Коваленко — режисерка-документалістка з Києва. Народилася та виросла в Запоріжжі, вивчала документальне кіно в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого та в Школі Анджея Вайди у Варшаві (програма DOK PRO). Прем’єра її дебютного повнометражного документального фільму «Аліса в країні війни» — особистого щоденника революції та війни в Україні — відбулася в межах конкурсу First Appearance кінофестивалю IDFA у 2015 році. Фільм «Домашні ігри» (2018), гостросоціальна казка із чутливим жіночим поглядом на розбиті мрії молодої професійної футболістки, брав участь у кінофестивалі Sheffield Doc/Fest у 2018 році та на кінофестивалі IDFA, а також у понад сотні фестивалів, де здобув нагороди. У 2021 році «Домашні ігри» став першим українським документальним фільмом, придбаним компанією Netflix.

 У 2018 році Аліса зняла 10-серійний документальний серіал «Красива гра» на замовлення празького міжнародного мовника Current Time TV. Того ж року Аліса стала членкинею Європейської кіноакадемії (EFA). Після початку російського вторгнення 24 лютого, Аліса залишила монтажну студію фільму «Ми не згаснемо» та долучилася до добровольчого підрозділу ЗСУ, беручи безпосередню участь у бойових діях на фронті в Київській та Харківській областях. Вона провела чотири місяці в окопах, перш ніж завершити роботу над «Ми не згаснемо». Світова прем'єра фільму відбулася на Berlinale Generation (2023).

Вибрана фільмографія
«Ми не згаснемо» (2023), «Домашні ігри» (2018), «Аліса в країні війни» (2015), «Сестра Зо» (2014)
Зала «ГЕГЕМОН»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Обговорення
Демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами
Вхід за запрошеннями
П'ятниця
02 червня 2023
20:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024