DOCU/УКРАЇНА

Усьому треба жити

Рік
2024
Країна
Польща, Україна
Тривалість
70’
Режисер(к)и
Тетяна Дородніцина, Андрій Литвиненко
«Усьому треба жити» показує незвичне повсякдення Анни Куркуріної — харизматичної спортсменки, «найсильнішої жінки світу», зоозахисниці та відкритої лесбійки. Ще з раннього віку Анні вдавалося встановлювати особливий звʼязок із тваринами. Вона викладала біологію в школі, працювала в місцевому зоопарку, де подружилася з левом, допомагала облаштовувати притулки для тварин і намагалася знайти новий дім для десятків бродячих тварин. У 40 років вона вирішила стати професійною важкоатлеткою і швидко досягла вершини — стала триразовою чемпіонкою світу. Крім того, вона почала працювати тренеркою для молоді з інвалідністю. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Анна користується силою своєї популярності як спортсменки та інфлюенсерки, щоб допомагати пораненим та покинутим тваринам. Вона дотримується девізу: «Той, хто рятує одне життя, рятує весь світ».
Творча команда:
Режисерська робота: Тетяна Дородніцина, Андрій Литвиненко
Операторська робота: Тетяна Дородніцина, Іван Селістран
Звук: Наталія Авраменко, Ксенія Виноградова, Міхал Фойчік
Виробництво
Aura Films Co-production: CANAL + Polska S.A., Lena Yakovitska
Дистриб'юція:
KFF Sales & Promotion, Basztowa 15/8a, 31-143 Kraków, Poland, tel. +48122946945 Katarzyna Wilk (festivals) — [email protected] / www.kff.com.pl
Режисер/-ка
Тетяна Дородніцина

Тетяна Дородніцина — режисерка, режисерка монтажу та художниця. Закінчила факультет режисури Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. Є режисеркою короткометражних фільмів «Вовчата» (2023) та «Хто така Катя?» (2019). Працювала на телеканалах, у продакшн-компаніях і на кіностудії «Київтелефільм». Змонтувала повнометражні документальні фільми «Рози. Фільм-кабаре» (2021) Ірени Стеценко та «Заповідник Асканія» (2019) Андрія Литвиненка.

Вибрана фільмографія
«Вовчата» (2023), «Хто така Катя?» (2019)
Режисер/-ка
Андрій Литвиненко
Андрій Литвиненко — кінорежисер і продюсер. Закінчив Київський національний університет театру, кіно та телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та студію документалістики у Школі Вайди в Польщі. Режисер серії документального серіалу «Фантастичні українці. Візуальне мистецтво» (2020) та повнометражного документального фільму «Заповідник Асканія» (2019), який отримав нагороду за найкращий фільм на кінофестивалі Docudays UA та спеціальну нагороду журі на кінофестивалі Pelicam. Також Андрій є співавтором і одним із режисерів фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж» (2014), який отримав спеціальну відзнаку на Міжнародному фестивалі документального кіно Ji.hlava. Був українським продюсером та одним із авторів ідеї фільму «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова» (2017) Аскольда Курова, а також автором ідеї документального альманаху «Поза Євро» (2012). За фільм «Де собака заритий?» (2020) отримав стипендію Президента України.
Вибрана фільмографія
«Фантастичні українці. Візуальне мистецтво» (2020), «Де собака заритий?» (2020), «Заповідник Асканія» (2019), «Євромайдан. Чорновий монтаж» (2014)
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Висота
DOCU/УКРАЇНА
Висота
Рік
2024
Країна
Україна, Франція
Режисер/-ка
Максим Руденко
Тривалість
90’
DOCU/УКРАЇНА
Nice Ladies
DOCU/УКРАЇНА
Nice Ladies
Рік
2024
Країна
Нідерланди, Україна
Режисер/-ка
Марія Пономарьова
Тривалість
90’
DOCU/УКРАЇНА
Фрагменти льоду
DOCU/УКРАЇНА
Фрагменти льоду
Рік
2024
Країна
Україна, Норвегія
Режисер/-ка
Марія Стоянова
Тривалість
95’
DOCU/УКРАЇНА
Трішки чужа
DOCU/УКРАЇНА
Трішки чужа
Рік
2024
Країна
Україна, Німеччина, Швеція
Режисер/-ка
Світлана Ліщинська
Тривалість
90’
DOCU/УКРАЇНА