DOCU/ЮНІСТЬ

Дівчинка далеко від дому

Рік
2023
Країна
Данія, Норвегія
Тривалість
22’
Режисер(к)и
Сімон Леренґ Вільмонт, Аліса Коваленко
Фільм «Дівчинка далеко віддому» від номінованого на «Оскар» режисера Сімона Леренґа Вільмонта та режисерки Аліси Коваленко — про 13-річну Настю, елітну гімнастку з Києва. Здобувши перемогу на українському чемпіонаті разом із гуртом близьких подруг, Настя та її бабуся змушені тікати вНімеччину через війну в Україні. У незнайомому місті Ґелсенкірхен Насті доведеться почати все спочатку й жити з невідомістю: чи побачить вона колись своїх батьків і друзів знову? Але коли Настя приєднується до німецької команди з гімнастики, вона віднаходить надію й починає будувати для себе нове життя. Ця зворушлива історія — про стійкість, дружбу та здатність спорту обʼєднувати людей.
Творча команда:
Режисерська робота: Сімон Леренґ Вільмонт, Аліса Коваленко
Продюсування: Марія Стевнбак Вестерґрен, Кнут Скоґлунд, Карл Еміль Рікардсен
Операторська робота: Сімон Леренґ Вільмонт, Аліса Коваленко
Звук: Руне Гансен
Виробництво
Toolbox Film — Maria Stevnbak Westergren, [email protected], toolboxfilm.dk, +45 61686225
Дистриб'юція:
Autlook Filmsales — Andrea Hock, [email protected], +43 670 208 7881, +43 676 556 34 88; Immy Sutton (festival distribution), [email protected], autlookfilms.com
Режисер/-ка
Сімон Леренґ Вільмонт
Сімон Леренґ Вільмонт здобув численні нагороди, зокрема в конкурсі «Перша поява» на IDFA з повнометражним документальним фільмом «Віддалений гавкіт собак». Премʼєри його двох попередніх фільмів «Чемпіон з фехтування» (2014) та «Чікара — син борця сумо» (2013) відбулися на IDFA, здобули нагороду журі за середньометражний документальний фільм, а також нагороду за найкращий короткометражний дитячий фільм на кінофестивалі Al Jazeera у 2015 році. У 2022 році Сімон здобув нагороду світового кіно за режисуру документального фільму «Будинок зі скалок» на кінофестивалі Sundance. Цей фільм також став номінантом на «Оскар» у 2023 році. Сімон Леренґ Вільмонт закінчив Національну данську кіношколу у 2009 році за спеціальністю «Режисура документального кіно».
Вибрана фільмографія

«Будинок зі скалок» (2022), «Віддалений гавкіт собак» (2017), «Чемпіон з фехтування» (2014), «Чікара — син борця сумо» (2013)

Режисер/-ка
Аліса Коваленко

Аліса Коваленко — українська режисерка документального кіно, яка здобула численні нагороди. Народилася й виросла у Запоріжжі і вивчала документальне кіно в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, а також у Школі Анджея Вайди у Варшаві. Премʼєра її дебютного повнометражного документального фільму «Аліса в країні війни» — особистого щоденника революції та війни в Україні — відбулася на IDFA у 2015 році у конкурсі «Перша поява». Фільм «Домашні ігри» — соціальна казка про зламані мрії молодої футболістки — був показаний на Sheffield Doc/Fest у 2018 році, а також на IDFA (Best of Fests 2018). У 2021 році фільм «Домашні ігри» став першим українським документальним фільмом, який придбав Netflix. У 2018 році Аліса стала режисеркою та координаторкою «Прекрасної гри» — документального серіалу з 10 частин, який замовив Current Time TV. Світова премʼєра її останнього документального фільму «Ми не згаснемо» відбулася на Berlinale Generation у 2023 році. Цей фільм був номінований на нагороду документального кіно Berlinale.

Вибрана фільмографія
«Ми не згаснемо» (2023), «Домашні ігри» (2018), «Прекрасна гра» (2018), «Аліса в країні війни» (2015)
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Дівочі історії
DOCU/ЮНІСТЬ
Дівочі історії
Рік
2023
Країна
Польща
Режисер/-ка
Аґа Божим
Тривалість
62’
DOCU/ЮНІСТЬ
Пластилінові мрії
DOCU/ЮНІСТЬ
Пластилінові мрії
Рік
2023
Країна
Україна
Режисер/-ка
Вадим Макаров
Тривалість
15’
DOCU/ЮНІСТЬ
KIX
DOCU/ЮНІСТЬ
KIX
Рік
2024
Країна
Угорщина, Франція, Хорватія
Режисер(к)и
Балінт Ревес, Давід Мікулан
Тривалість
92’
DOCU/ЮНІСТЬ
Мадлен
DOCU/ЮНІСТЬ
Мадлен
Рік
2023
Країна
Канада
Режисер/-ка
Ракель Санцінетті
Тривалість
15’
DOCU/ЮНІСТЬ
Порося Нельсон
DOCU/ЮНІСТЬ
Порося Нельсон
Рік
2023
Країна
Нідерланди
Режисер/-ка
Аннеке де Лінд ван Венґарден
Тривалість
15’
DOCU/ЮНІСТЬ