Другий кінопоказ Docudays UA на Євромайдані - 16 грудня

16 грудня 2013

16 грудня о 22.00 на сцені «Відкритого університету Майдану» відбудеться другий кінопоказ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.   

У програмі – цикл короткометражних фільмів «Нові герої» та три короткометражні фільми з документального альманаху «Поза Євро». Після перегляду відбудеться обговорення з авторами. Модератор – Максим Буткевич. 

Вхід - вільний.


«Нові герої» – три документальні фільми-портрети про українців сьогодні, про те, як звичайні люди з глибинок Сходу та Півдня України не дозволили системі загнати себе у безвихідь. У кожного з них своя історія, проте є й спільне – їхня боротьба з несправедливістю. Пересічна людина часто ізольована від інформації про наявні правові можливості, що можуть допомогти їй покращити умови свого життя – започаткувати бізнес, сприяти об’єднанню громади у захисті комунальної власності. Ці три розповіді про те, що перемогти несправедливість – можливо, якщо докласти зусиль, не боятися та не ламатися під тиском обставин.


Фільми представлятимуть режисер Роман Боднарчук та сценарист Дар’я Аверченко. Спеціальний гість – директор програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов.

«Нові герої» створені за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках реалізації ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

«Поза Євро» – результат колективної роботи молодіжної творчої лабораторії. На створення документального альманаху кінематографістів надихнув чемпіонат «Євро-2012». Але молоді режисери йдуть за лаштунки головної події. Вони знімають те, що залишиться, коли всі гості поїдуть. У рамках майданівського показу будуть представлені три короткометражні фільми: «Відкритий урок» Наталії Машталер (14’), «Металобрухт» Дмитра Глухенького  (12’) та «По колу» Андрія Литвиненка (12’). Фільми режисери представлять особисто.

Проект є результатом співпраці Української майстерні документального кіно, Міжнародної академії Dragon Forum, документалістів України та Польщі.

До зустрічі на Євромайдані!


Нагадаємо, що всі покази Docudays UA на Євромайдані відбуваються у партнерстві з «Відкритим університетом Майдану». Перший показ пройшов 13 грудня. Документальний альманах «Відкритий доступ» представляли автори проекту та продюсер Аксінья Куріна.


Docudays UA - неполітичний фестиваль. Та він – про права людини і про те, що в кожного з нас завжди є вибір: змиритися з диктаторським режимом чи боротися за перемогу демократії. Сьогодні від вибору кожного з нас залежить майбутнє України. Тому Docudays UA - з Майданом! 

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і…
Конспект
11 липня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і те, як знайти фільм у купі сміття
Конспект
11 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події,…
Інтерв'ю
03 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події, які відбуваються тут і зараз»
Інтерв'ю
03 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже не…
Інтерв'ю
02 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже небезпечному світі»
Інтерв'ю
02 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. По…
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. Полон вбиває» на кінофестивалі Sheffield DocFest
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024