ПРОТИ-ДІЯ

Земля картелів

Рік
2015
Країна
США, Мексика
Тривалість
98’’
Режисер/-ка
Метью Гайнеман

У мексиканському штаті Мічоакан містечковий лікар Хосе Мірелес, відомий як Ель Доктор, очолює Аутодефенси – громадянські повстання проти жорстокого наркокартелю «Лицарі-тамплієри», який роками розорював регіон. Тим часом у Вівтарній долині в Аризоні – вузькому пустельному коридорі протяжністю 80 кілометрів, відомому як Кокаїновий прохід, – американський ветеран Тім «Цвяхар» Фоулі очолює невелику напіввійськову групу під назвою «Розвідка кордону Аризони», метою якої є віднадження мексиканських нарковоєн від кордонів США.

Виробництво
Our Time Projects, [email protected]; The Documentary Group, 125 West End Avenue, Fourth Floor, New York, NY 10023, USA, +12124565850, [email protected]
Дистриб'юція:
The Orchard, 23 E. 4th St., 3rd Fl., New York, NY 10003, USA, [email protected], www.theorchard.com
Нагороди
2016 – номінант на «Оскар» за найкращу документальну стрічку; 2016 – номінант на нагороду БАФТА за найкращу документальну стрічку; 2015 – Нагорода за видатні досягнення у сфері документальної режисури від Гільдії режисерів Америки (США); 2015 – Cпеціальний приз журі за операторську роботу на кінофестивалі «Санденс»;
Режисер/-ка
Метью Гайнеман

Метью Гайнеман – номінований на «Еммі» кінематографіст із Нью-Йорка. Прем’єра його фільму «Уникнути пожежі: Боротьба за спасіння американської системи охорони здоров’я» відбулася на кінофестивалі «Санденс» 2012 року, після чого стрічка здобула чимало нагород та номінацію на «Еммі». До цього він два роки співпрацював із HBO у роботі над серіалом «Проект «Альцгеймер», що вийшов в ефір у травні 2009 року і був номінований на «Еммі». Він також був режисером та продюсером «Нашого часу» – документальної стрічки про молодість у сучасній Америці. Гайнеман зняв кілька короткометражних фільмів та рекламних роликів,  зараз розробляє декілька проектів.

Вибрана фільмографія

Долаючи бурю (2006), Наш час (2009), Уникнути пожежі: Боротьба за спасіння американської системи охорони здоров’я (2012)

Велика зала
Кінопанорама
вул. Шота Руставелі, 19
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Майже святий
ПРОТИ-ДІЯ
Майже святий
Рік
2015
Країна
США
Режисер/-ка
Стів Гувер
Тривалість
97’’
ПРОТИ-ДІЯ
Як змінити світ
ПРОТИ-ДІЯ
Як змінити світ
Рік
2015
Країна
Канада, Велика Британія
Режисер/-ка
Джеррі Ротвелл
Тривалість
109’’
ПРОТИ-ДІЯ