Відгуки гостей фестивалю про Docudays UA-2017

05 квітня 2017

Ми все ще живемо спогадами про фестивальний тиждень і радісно вчитуємося в кожен відгук про Docudays UA-2017. Адже найцінніше в нашому фестивалі – це враження, які він залишає в глядачів та гостей, що повезли із собою частинку фестивалю до різних країн світу.

 

Docudays UA – один із моїх улюблених фестивалів, на якому я представляв свій фільм. Програма була чудовою, а спільнота фестивалю – дружньою й теплою. Проте найцікавішою для мене виявилася глядацька аудиторія документального кіно – одна з найпалкіших, які я коли-небудь бачив. Як на мене, сфера документалістики в Україні зараз неймовірно цікава. Можливість відчути себе частиною цього процесу, перебуваючи на фестивалі, була справді захопливою.

Девід Боренштайн, режисер стрічки «Імперія мрії»

 

Docudays UA у Києві: Форма Понад Усе. Звісно, це спрощення, але під час свого перебування в Києві я кілька разів ловив себе на думці, що Docudays UA хоча й менш відомий порівняно із фестивалями IDFA, CPH:DOX, DOK Leipzig або Hot Docs, ПРОТЕ має високу якість відбору фільмів та (наскільки я помітив, відвідавши кілька показів) повні зали. А ще професійну невимушену атмосферу.

Туе Стін Мюллер, кіноконсультант, тренер у проектах WARSCAPE, DOCWORKS: UA/UK

 

Я б хотіла подякувати за турботу про гостей цьогорічного Docudays UA. Не пригадую такого гостинного прийому та дуже доброї організації на жодному іншому фестивалі. І велике вітання вашим строгим і професійним волонтерам! Бажаю вам кількох спокійних днів, щоб віднайти мотивацію повторити все це ще раз наступного року. Шана вам велика за титанічну працю!

Бріджид О'Шіа, членкиня журі програм DOCU/КОРОТКО і DOCU/УКРАЇНА

 

Дякую, що запросили мене на фестиваль, і великі вітання. Я був вражений тим, наскільки він добре організований. Ви робите неймовірну роботу. Усі різноманітні речі, необхідні хорошому фестивалю, були на своїх місцях, усе працювало як годинник. Очевидно, що фестиваль організовує досвідчена й віддана команда.

Іґор Блажевіч, правозахисник, член журі програми DOCU/ПРАВА

 

Дякую за ці неймовірні дні в Києві. Я отримав велике задоволення, працюючи з режисерами. Це справді сильні проекти, які неодмінно стануть прекрасними фільмами. Показ мого фільму також пройшов дуже добре. Чудові відгуки, чутлива та освічена аудиторія.

Аудріс Стоніс, режисер фільму «Жінка і льодовик», ментор у проекті DOCWORKS: UA/UK

 

Docudays UA був чудовим sister-time. Попри різницю у віці, разом з сестрою ми розділили цей досвід і переживання, разом навчаючись новому. Дякую за можливість пояснити сестрі важкі речі мовою кіно. Наприклад, завдяки фільму «Скрипка Джо» звернулися до теми Голокосту через живу пам'ять архітектора та скрипаля. Цей фільм - чудовий приклад того, як варто актуалізувати для молодих людей важкі події минулого - через індивідуальні історії, які перетинаються і передають одна одній естафету історичної пам'яті. Програма DOCU/ЮНІСТЬ – мій фаворит! Дякую всім, хто організовував DOC/САДОК. Це неймовірна й дуже цінна робота. 6 днів там дорівнюють, мабуть, року в школі. Моя сестра Катя тепер знає, що таке зміна клімату, рісайклінг, як писати листи політичним в'язням, як брати інтерв'ю, як живеться в Західній Африці, із чого складається батарейка, чому потрібно використовувати поменше пластику, що таке День землі, як публічно виступати. Громадянська освіта в дії.

Юлія Попова, координаторка програми «Сприяння демократії» Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні

 

Щодо фільму «Dixie Land» Романа Бондарчука: браво за цей джаз, я дуже радий за режисера, адже створити настільки справжній і життєствердний фільм – це, безперечно, задоволення, яке запам’ятається на все життя.

Боріс Мітіч, ментор у проекті DOCWORKS: UA/UK

 

Повернувшись до Бухареста, хочемо знову подякувати за можливість відвідати цей чудовий фестиваль і познайомитися зі справжнім Києвом. Дякуємо за увагу й турботу до нас. Як ви знаєте, нас дуже вразило обговорення з глядачами – сподіваємося, ми виправдали очікування.

Шербан Джеорджеску, режисер фільму «Капуста, картопля та інша сатана»

 

Я взяла участь у 7 подіях програми RIGHTS NOW!, в одній панельній дискусії, навіть як спікерка. Для мне Docudays – це місце зустрічі непересічних, глибоких, важливих людей і думок. Хотілося ще і ще. До деяких запитань і висновків я ще досі подумки повертаюся. Хочу, щоб цей післясмак не залишав мене до наступного Фестивалю.

Інна Індутна, організаторка в полі регіону СЄКЦА 350.org

 

Було надзвичайно прикро завершувати дискусію «Місто для всіх. Як Києву стати інклюзивним містом» на програмі RIGHTSNOW! Дякую учасникам і учасницям за дуже насичену й мотивувальну розмову про те, як зробити наше місто доступнішим і привітнішим, а також свій досвід впровадження інклюзивності в міському просторі. Наше майбутнє – за освітою нового покоління планувальників і міських менеджерів, для яких інклюзивність і універсальний дизайн не будуть викликати питань. Велике спасибі команді фестивалю за створення майданчика для дискусії та допомогу в організації.

Ігор Тищенко, дослідник міст, експерт центру CEDOS

 

Чільне зображення - на фото Ясмін Шрофер, режисерка фільму «Тарикат» та Джаспер Шарп, сорежисер фільму «Повзучий сад»

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
ГО «Докудейз» запускає проєкт LAB: DOCU/СИНТЕЗ х Архів Війни
Новини
26 липня 2024
ГО «Докудейз» запускає проєкт LAB: DOCU/СИНТЕЗ х Архів Війни
Новини
26 липня 2024
Другий сезон подкасту RIGHTS NOW!: розмови про уроки історії, світову…
Новини
25 липня 2024
Другий сезон подкасту RIGHTS NOW!: розмови про уроки історії, світову безпеку та українську ідентичність
Новини
25 липня 2024
DOCU/Україна: Розуміння інших. Огляд Катерини Горностай
Огляд програми
23 липня 2024
DOCU/Україна: Розуміння інших. Огляд Катерини Горностай
Огляд програми
23 липня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і…
Конспект
11 липня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і те, як знайти фільм у купі сміття
Конспект
11 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події,…
Інтерв'ю
03 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події, які відбуваються тут і зараз»
Інтерв'ю
03 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже не…
Інтерв'ю
02 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже небезпечному світі»
Інтерв'ю
02 липня 2024