CIVIL PITCH. Хто і як працюватиме з учасниками проекту

11 січня 2018

Знайомтеся з ментор(к)ами «CIVIL PITCH: фільми громадської активності». До участі в цьому унікальному для України проекті запрошуються документалісти та активісти громадського сектору. Об'єднавши зусилля, вони зможуть створити фільми, які стануть каталізаторами глибоких змін у суспільстві.

 

Чотири ментор(к)и не лише навчать учасників презентувати свої проекти, а й допоможуть визначитися з основною ідеєю фільму і формою проекту та, що найголовніше, – сформувати ефективні команди з режисерів та активістів.

 

Даніель Абма

 

 

Даніель Абма вивчав режисерську справу в документалістиці в Бабельзберзькому університеті кіно ім. Конрада Вольфа. Його власні фільми – це спостережливе й вдумливе кіно, що було відзначене на численних міжнародних фестивалях. Зокрема, фільм «За Вріценом» був показаний на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі та здобув, серед іншого, престижну нагороду Ґрімме в Німеччині. Остання робота «Гавана Транзит» про сексуальну революцію на Кубі відвідала більше ніж півсотні фестивалів. На Docudays UA-2017 його показали в конкурсі DOCU/ПРАВА. Нині він також викладає документалістику в Бабельзберзькому університеті кіно ім. Конрада Вольфа, проводить воркшопи та семінари.

 

Даніель Абма буде головним ментором обох тренінгів проекту, що пройдуть у березні.

 

Бріджид О'Шіа

 

 

Бріджид О’Шіа народилася в Австралії й працювала на європейських кінофестивалях та в організаціях документального кіно з 2008 року. Була в різних відділах Берлінале, зокрема в департаменті європейського кіноринку та копродукції, аж поки не присвятила себе творчій документалістиці. До цього рішення її підштовхнуло координування Програми кіноіндустрії фестивалю DOK Leipzig. У січні 2015 року вона стала головою цього відділу. Зараз регулярно проводить воркшопи про європейське співфінансування, культурний менеджмент та фестивальні стратегії в Північній Америці та Східній Європі.

 

Бріджид О'Шіа проведе з учасниками перший тренінг. Разом з Даніелем вони сформують команди з громадських активістів та режисерів і допоможуть їм визначитися з основною ідеєю фільму й формою проекту.

 

Катарина Бергфельд

 

 

З 2014-го року Катарина працює в берлінській продакшн-компанії Flare Film. Як продюсерка документального кіно вона бере участь у розробці проектів (сценарної, фінансової та маркетингової його частини) разом з авторами. У 2012–2013 роках очолювала кіноіндустрійну платформу DOK Leipzig's Dok Market. До цього мала багаторічний досвід роботи як продакшн-асистент та асистент сейлз-агентів документалістики для телебачення. Нині як продюсерка має в роботі сім повнометражних документальних фільмів. Є членом Європейської документальної спільноти EDN та Європейської продюсерської мережі EURODOC.

 

Катарина Бергфельд приєднається до Даніеля на другому тренінгу. Разом з учасниками вони будуть працювати над тим, щоб удосконалити їхні презентації до пітчингу.

 

Туе Стін Мюллер

 

 

Сьогодні Туе Стін Мюллер – один із найкращих тренерів, які навчають кінематографістів відстоювати свої проекти на пітчингах світового рівня. Упродовж двадцяти років він був кіноконсультантом, дистриб’ютором, менеджером фестивальної діяльності в Данській кіноакадемії. Також очолював Європейську мережу документального кіно, відбирав роботи й працював на таких фестивалях, як Docs Barcelona, Magnificent 7 та DOK Leipzig. Сьогодні Туе консультує режисерів та викладає в різних кіношколах Європи й, що найважливіше, є визнаним експертом сучасної східноєвропейської документалістики.

 

Туе Стін Мюллер приєднається до проекту на етапі підготовки до пітчингу учасників, який відбудеться під час Docudays UA-2018 у березні. Також у фіналі конкурсу учасники зустрінуться зі знаними професіоналами європейської кіноіндустрії та отримають консультації щодо своїх проектів.

 

Автори та авторки кращих проектів отримають грошові призи на виробництво стрічок. А ОГС, які стануть переможцями конкурсу, зможуть використовувати створені фільми у своїх кампаніях.

 

Детально про умови – за посиланням. Дедлайн заявок: 1-ше лютого 2018 року.

 

Організатори проекту: Goethe-Institut в Україні та Docudays UA.

Партнер проекту: Києво-Могилянська бізнес-школа.

 

Чільне фото: Docudays UA-2017

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024