Неспокій

Рік
2017
Країна
Велика Британія, США
Тривалість
98’
Режисер/-ка
Дженніфер Брі

Гарвардська студентка Дженніфер Брі готується до весілля своєї мрії, аж раптом тіло починає її підводити. В надії зрозуміти дивні симптоми, Брі бере камеру і фільмує найпохмуріші моменти її боротьби із синдромом хронічної втоми – загадкової хвороби, яку дехто досі вважає вигаданою. Неймовірно щира розповідь Брі закликає переглянути кліше, пов’язані з цією хворобою, від якої страждають мільйони. «Неспокій» – це чутлива та виразна особистісна документальна стрічка, яка напевне зачепить глядачів більше, ніж вони могли б собі уявити.

 

27 березня на прикладі фільму «Неспокій» і супровідної інсталяції «Неспокій VR» Ребекка Ешдаун, директорка кампаній маркетингової і дистрибуторської агенції Together Films, розповість про унікальну модель гібридної дистрибуції, про винахідливі шляхи посилення ефективності кампаній для некінотеатральних показів і вихід на цільову аудиторію за допомогою правильно обраного майданчика.

Творча команда:
Режисерська робота: Дженніфер Брі
Продюсування: Дженніфер Брі, Ліндсей Драйден, Патріша Е. Ґіллеспі, Аліса Нагміес
Операторська робота: Сем Гісен, Крістіан Гоуґ Лорсен
Монтаж: Кім Робертс, Еміліано Баттіста
Звук: Джеймс ЛеБрехт
Виробництво
Shella Films, Little by Little Films
Дистриб'юція:
Lightning Entertainment, [email protected]
Нагороди
2017 – Кінофестиваль «Санденс», Особливий приз журі; Шеффілдський кінофестиваль, Нагорода секції віртуальної реальності; Кінофестивль SXSW; Кінофестиваль Hot Docs
Режисер/-ка
Дженніфер Брі

Дженніфер Брі – незалежна документалістка з Лос-Анджелеса. Закінчила бакалаврат Прінстонського університету й навчалася в аспірантурі Гарварда, поки хвороба несподівано не прикувала її до ліжка. В результаті вона вона повернулася до свого першого захоплення – кіно. Прем’єра її повнометражного документального фільму «Неспокій» відбулася на кінофестивалі «Санденс», де стрічку було відзначено Особливим призом журі. Вона також створила VR-версію фільму, відзначену нагородою Шеффілдського кінофестивалю. Вона активістка з питань невидимих хвороб та хронічних недуг, співзасновниця глобальної правозахисної мережі #MEAction; виступала на конференції TED.

Вибрана фільмографія

Неспокій (2017)

Зала «ГЕГЕМОН»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Демонструється мовою оригіналу з англійськими та українськими субтитрами
1-й поверх IZONE
Креативна спільнота IZONE
вул. Набережно-Лугова, 8
Демонструється мовою оригіналу з англійськими та українськими субтитрами
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Навмисна смерть
ЗМІНИ ЦЕ!
Навмисна смерть
Рік
2016
Країна
США
Режисер/-ка
Сью Вільямс
Тривалість
73’
ЗМІНИ ЦЕ!
Обережно, провалля!
ЗМІНИ ЦЕ!
Обережно, провалля!
Рік
2018
Країна
США
Режисер/-ка
Бінґ Ліу
Тривалість
98’
ЗМІНИ ЦЕ!