Ангели вулиці Діамант

Рік
2019
Країна
Нідерланди, Норвегія
Тривалість
88’
Режисер/-ка
Петр Лом

Фільм про трьох борчинь за соціальну справедливість в афроамериканській церкві Філадельфії. Кухарка Мамі, колишня «чорна пантера» Барбара і пасторка Рене разом опікуються безкоштовною їдальнею Єпископської церкви. Коли мігрантка з Мексики Кармела просить притулку в церкві, її радо приймають. Пасторка Рене хоробро протистоїть міграційній службі акцією громадянської непокори. Це документальний фільм про співчуття, який спонукає забути про всі межі між расами, національностями і релігіями.

Творча команда:
Режисерська робота: Петр Лом
Продюсування: Корінн ван Еґерат
Операторська робота: Петр Лом
Монтаж: Доріт Вінкен
Звук: Айдан Ун
Виробництво
ZIN documentaire, Ten Thousand Images
Режисер/-ка
Петр Лом

Петр Лом народився у Празі 1968 року. Виріс у Канаді, зараз мешкає у Нідерландах разом із партнеркою і продюсеркою Корінн ван Еґерат. Здобув ступінь із філософії Гарвардського університету, викладав права людини і філософію в Центральноєвропейському університеті.

 

У 2003 році став режисером і продюсером незалежного кіно про права людини. Його фільми демонструвалися у 30 країнах світу і взяли участь у понад 250 міжнародних кінофестивалях, серед яких «Санденс», Берлінале, Локарно, Роттердам та IDFA.

Вибрана фільмографія

Викрадення нареченої у Киргизстані (2004), На канаті (2007), Листи до президента (2009), Назад на площу (2012), АНА АНА (Я – це я) (2013), Бірманські історії (2017), Ангели вулиці Діамант (2019)

ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024