Між небом та горами

Рік
2021
Країна
Україна
Тривалість
70’
Режисер/-ка
Дмитро Грешко
2020 рік, світу загрожує пандемія нового та невідомого коронавірусу. В цей час гірське село Колочава на Закарпатті продовжує жити буденним життям, адже люди тут стикаються з труднощами постійно.

Марію, Тетяну, Анну та Світлану в селі дуже добре знають. Чотири фельдшерки вже багато років працюють на єдиній станції швидкої допомоги у Колочаві. Незважаючи на пандемію, більшість викликів — це звичні хвороби: інсульти, гіпертонія й інші серцево-судинні захворювання, панкреатит, алкогольна інтоксикація тощо. Люди й далі страждають від важких недуг, які стають небезпечнішими в переповнених ковідними хворими лікарнях.

Жителі села народжуються, одружуються, святкують… і, зрештою, помирають. Життя занадто коротке, щоб його можна було поставити на паузу. Здається, що життєвий цикл у цьому селі триватиме вічно, але чи зможуть місцеві вижити, якщо наступна пандемія стане більш загрозливою? Життя в селі триває, а працівники швидкої завжди готові прийти на допомогу.
Творча команда:
Режисерська робота: Дмитро Грешко
Продюсування: Поліна Герман
Операторська робота: Дмитро Грешко
Монтаж: Віктор Маляренко, Дмитро Грешко
Звук: Володимир Третьяков, Володимир Щобак
Виробництво
UP UA Studio, Ukraine State Film Agency, Ministry of Culture and Information Policy of Ukraine
Режисер/-ка
Дмитро Грешко
Дмитро Грешко з 2018 року займається вивченням та зйомкою документальних фільмів почавши зі створення документального фільму «66 сцен Ужгорода» (2018). У 2019 році в Ужгороді закінчив тижневий режисерський курс наративного кіно в кіношколі «Скалка 2019» та пройшов двомісячний курс авторського документального кіно CinemaLab від Харківської школи візуального мистецтва, під керівництвом Любові Дуракової та Аліси Коваленко. У результаті створив документальний фільм про гірських рятувальників і врятованих ними туристів «Сніжні Барси Карпат» (2019) та короткометражний документальний фільм «72 Години» (2019). У 2020 році, в Києві, закінчив навчання в школі документального кіно Indie Lab 2020 (куратори Дмитро Тяжлов та Елла Штика). Продовжуючи тему «порятунку», створив короткометражний документальний фільм про працівників швидкої допомоги «Врятуйте мене, лікарю!» (2020). Із 2020 року бере активну участь в організації заходів Закарпатської фільмкомісії, спрямованих на розвиток кінематографу в Закарпатті, та долучається до роботи Карпатського міжнародного гірського кінофестивалю (CMIFF) в Ужгороді.
 
Вибрана фільмографія
«Між небом та горами» (2022), «Врятуйте мене, лікарю!» (2020), «Сніжні Барси Карпат» (2019), «72 Години» (2019), «66 сцен Ужгорода» (2018)
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Висота
DOCU/УКРАЇНА
Висота
Рік
2024
Країна
Україна, Франція
Режисер/-ка
Максим Руденко
Тривалість
90’
DOCU/УКРАЇНА