«Бути почутими: які наративи про Україну ми створюємо?» Публічна дискусія

За останній рік тема України стала надзвичайно популярною — не тільки в політичному, але й в культурно-соціальному дискурсі. Як за цей час у світі змінилося знання про нашу країну? Які завдання ставили для себе українці/-ки в публічній комунікації та як саме «запаковували» важливі меседжі, аби їх почули? Які наративи про себе нам вдалося сформувати, а з якими стереотипами та упередженнями ми продовжуємо боротьбу?


Продовжуючи роздумувати над головною темою цьогорічного фестивалю, ми спробуємо чітко окреслити завдання публічної комунікації та стратегії подолання перешкод. Українки та українці не можуть дозволити собі залишатися пасивними, коли йдеться про уявлення образів майбутнього, —наразі ми маємо активно формувати їх власноруч.

Учасники/-ці:

Олександр Михед, письменник, культуролог, перекладач, член українського ПЕН;

Ірина Цілик, письменниця, режисерка ігрового та документального кіно, членкиня українського ПЕН, членкиня Європейської кіноакадемії;

Ріта Бурковська, акторка театру і кіно, а з початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну працює фіксеркою для іноземних видань, зокрема BBC, ARTE, Deutsche Welle, AFP;
Сергій Коровайний, документальний і портретний фотограф, висвітлює російську-українську війну з 2015 через репортажі та документальні спецпроєкти.

 

Модераторка:
Анастасія Платонова, культурна критикиня, журналістка, редакторка, аналітикиня культури.


 

 

 


Зала «КЛАСІК»
Вівторок
06 червня 2023
18:30
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024