Аборти на getty

Рік
2023
Країна
Німеччина, Австрія
Тривалість
22’
Режисер/-ка
Францис Кабіш
Як виглядають аборти? Які зображення формують наше уявлення про них? І звідки беруться ці зображення? Кабінетний фільм-есе «Аборти на getty» досліджує, як німецькі та австрійські ЗМІ ілюструють тему абортів, переглядаючи стокові фото, підліткові журнали та документи про справжній досвід абортів. Він переходить від початку 2000-х до кінця 19 століття, вишукує феміністичні знання й розмовляє з уявними героями/-їнями. Але залишається одне питання: чому ніхто не дивиться в камеру?
Творча команда:
Режисерська робота: Францис Кабіш
Продюсування: Францис Кабіш
Операторська робота: Францис Кабіш
Звук: Францис Кабіш, Катаріна Пелосі, Лаура Шік
Виробництво
Franzis Kabisch, [email protected]
Дистриб'юція:
LEMONADE FILMS — [email protected]
Нагороди
Нагорода за найкращий документальний короткометражний фільм на МКФ PORTO FEMME, Португалія (2024), нагорода за найкращий короткометражний фільм на Міжнародному фестивалі наукових документальних фільмів Academia Film Olomouc, Чехія (2024), нагорода Candis Preis за найкращий німецький короткометражний фільм на Тижні короткометражного кіно в Регенсбурзі, Німеччина (2024), нагорода «Золотий голуб» на Лейпцизькому міжнародному фестивалі документального та анімаційного кіно, Німеччина (2023), нагорода «Золотий ключ» за короткометражний фільм на Kasseler Dokfest, Німеччина (2023), нагорода журі в категорії «Ризик» на Фленсбурзькому дні короткометражного кіно, Німеччина (2023).
Режисер/-ка
Францис Кабіш
Францис Кабіш — режисерка, дослідниця мистецтва й письменниця, яка живе і працює в Берліні та Відні. Навчається на докторантурі Віденської академії мистецтв і є гостьовою дослідницею Бабельсберзького університету кіно. Її мистецькі та наукові дослідження зосереджені на зображеннях абортів у кіно та телебаченні, політиці тілесності та репродуктивній справедливості. За свою роботу отримала численні нагороди, серед яких «Золотий голуб» на DOK Leipzig, нагорода Катрін Піхлер та стипендія для документалістів/-ок від Австрійської академії мистецтв.
Вибрана фільмографія
«Фільм про бажання» (2018), «Чи можу я успадкувати борги своїх померлих батьків?» (2016), «Подіум» (2014), «Фільм» (2012)
Зала «ГЕГЕМОН»
Кт. «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами
Вхід за квитками
Інклюзивність локаціїАдаптовані субтитри
отримати квиток
Субота
08 червня 2024
12:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Розтрощені
СПЕЦІАЛЬНІ ПОДІЇ
Розтрощені
Рік
2023
Країна
Бельгія
Режисер/-ка
Камій Віні
Тривалість
13’
СПЕЦІАЛЬНІ ПОДІЇ