DOC/САДОК: екологічний Імаджинаріум

09 березня 2017

Docudays UA запрошує до вже традиційної програми заходів для наймолодших. Дитячий простір DOC/САДОК – це спеціально обладнана кімната та насичена програма активних та розвивальних занять для дітей. Про плани в програмі цьогорічного DOC/САДКА розповідає його координаторка Юля Соболь.

 

Наскрізною темою фестивалю у 2017 році є екологія. Чи є проблема навколишнього середовища такою вже надуманою, як уважають лідери певних країн, чи в нас насправді лишається обмаль часу на «безпроблемне» життя? Як змінюється екологія нашого світу та що ми можемо змінити в ньому, аби залишити придатне місце для існування наступним поколінням? Рішення щодо зменшення впливу людини на довкілля виникають не лише на глобальному рівні, а й локальному – у кожній родині та оселі. Ми можемо жити розумно та екологічно, і програма DOC/САДОК цього року переконує, що це може бути ще й весело та захопливо.

 

Цьогоріч будемо говорити про уважне ставлення до природних ресурсів і чому так важливо приділяти свою увагу не лише тому, що всередині, а й пакуванню, яке використовується в нашому щоденному побуті. Навчимося відрізняти види сміття та практикуватимемо розподіл і навіть переробку відходів. Поговоримо про екопоселення та розумні будинки, корисну їжу та здорові звички. А проект «Листочки» ознайомить нас не лише із фактами з екології, але й практичними навичками та розумінням того, як математика, логіка та знання іноземних мов допомагають у турботливому ставленні до Землі.

 

Зокрема, на території дитячої програми встановлять урни для розподілу сміття, батарейок на утилізацію та пластикових кришок; усі ресурси використовуватимуть бережливо: папір для малювання – із вторинної сировини, багаторазові підписані паперові стакани для води. Ми також запрошуємо всіх долучитися до повторного використання книжок та ігор, передавши їх у кімнату DOC/САДОК.

 

Догляд за найменшими дітьми (3–6 років) забезпечать професійні вихователі центру раннього розвитку Kangaroo Nursery School. А на дітей 6–12 років щодня чекатимуть розважально-пізнавальні зустрічі та цікаві заняття, співучасницею яких буде уважна та артистична Марина Нікольчева, досвідчена у спілкуванні з дітьми будь-якого віку.

 

Також цього року ми експериментуватимемо з документальним театром. На майстерні для підлітків 10–14 років працюватимемо з автобіографічними історіями, осмислимо екологічні проблеми театральними методами, дослідимо простори Києва й змайструємо із зібраного матеріалу етюди до документальної вистави.

 

Зареєструватися на курс можна буде з 15-го березня. Повний розклад майстер-класів незабаром буде в розділі DOC/САДКА на сайті та в соціальних мережах.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і…
Конспект
11 липня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і те, як знайти фільм у купі сміття
Конспект
11 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події,…
Інтерв'ю
03 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події, які відбуваються тут і зараз»
Інтерв'ю
03 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже не…
Інтерв'ю
02 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже небезпечному світі»
Інтерв'ю
02 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. По…
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. Полон вбиває» на кінофестивалі Sheffield DocFest
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024