Тренінг «Культура використання відкритих даних»

Тривалість
90’

Організавтори: Проектна команда Є-Data, за підтримки журналу Mind lab

 

Що ви уявляєте, коли чуєте «відкриті дані», «персональні дані», «культура використання відкритих даних»? Насправді, це дуже просто розшифровується. Володіти культурою відкритих даних – це вміти застосовувати open data за призначенням і захищати як власну інформацію, так і персональні дані інших людей, які вам їх довірили.

Експерти сходяться на тому, що в Україні культура використання open data тільки зароджується. Під час заходу команда активістів продемонструє на практиці, як зберегти баланс між застосуванням відкритих даних і захистом персональної інформації. Учасників тренінгу навчать користуватися електронними ресурсами, аналізувати інформацію, працювати з базами відкритих даних, шукати потрібні трансакції, а також убезпечити personal data.

 

Спікери:

Олександр Щелоков, директор Mind lab, керівник проектної команди Є-data, засновник ресурсу 007.org.ua, організатор національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-розслідування», координатор геолокаційного порталу INTRA;

Анастасія Розлуцька, головна редакторка журналу Mind lab, координаторка проекту Є-data, освітньо-комунікативного напрямку ресурсу 007.org.ua, національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-розслідування».


1-й поверх IZONE
Набережно-Лугова, 8
Вівторок
26 березня 2019
17:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024