Медова земля

Рік
2019
Країна
Македонія
Тривалість
85’
Режисер(к)и
Любомир Стефанов, Тамара Котевська

У безлюдному македонському селі 50-річна Хатідже спроквола сходить на пагорб до бджолиних гнізд на скелях. Вона наспівує бджолам таємничу співанку й обережно торкається стільників без маски і рукавичок. Удома жінка дбає про саморобні вулики і прикуту до ліжка матір, а ще час від часу їздить до столиці продавати свій крам. Одного дня поруч оселяється кочова родина, і до мирного царства Хатідже вторгаються шуми моторів, семеро галасливих дітей і 150 корів. Невдовзі патріарх прибулої родини Гуссейн приймає низку рішень, які можуть назавжди зруйнувати звичне життя Хатідже.

Творча команда:
Режисерська робота: Любомир Стефанов, Тамара Котевська
Продюсування: Атанас Ґеорґієв, Любомир Стефанов
Операторська робота: Феймі Даут, Самір Люма
Монтаж: Атанас Ґеорґієв
Звук: Рана Ейд
Виробництво
Trice Films, Apolo Media
Дистриб'юція:
Deckert Distribution, [email protected]
Нагороди
2018 – кінофестиваль «Санденс», Гран-прі журі міжнародного конкурсу за найкращий документальний фільм, особлива відзнака журі за операторську роботу; Міжнародна асоціація документального кіно – Приз Паре Лоренца, найкраща операторська робота; нагорода Національної спільноти кінокритиків США за найкращий неігровий фільм
Режисер/-ка
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов народився у 1975 році у Скоп’є, Північна Македонія. Понад 20 років працює над розробкою і втіленням комунікацій і документальних фільмів про екологічні проблеми та людський розвиток. Серед його клієнтів – органи ООН, Euronatur і Swisscontact. «Медова земля» його перша повнометражна документальна робота.

Вибрана фільмографія

Галасливі сусіди (2005), Озеро яблук (2017), Медова земля (2019)

Режисер/-ка
Тамара Котевська

Тамара Котевська народилася 1993 року у Прілепі, Північна Македонія. Зараз мешкає у Скоп’є. Вивчала кінорежисуру на факультеті драматичних мистецтв Університету Скоп’є. Режисерка-фрилансерка, працює над документальними та ігровими фільмами. «Медова земля» – її перша повнометражна документальна робота.

Вибрана фільмографія

Озеро яблук (2017), Медова земля (2019)

ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024