Будівництво Каховської ГЕС-2: катастрофа неминуча?

Тривалість
60’

Практично з першого дня після оприлюднення намірів щодо будівництва Каховської ГЕС-2 у Бериславському районі Херсонської області активісти, науковці, небайдужі громадяни стали на захист довкілля та історичної спадщини, а також свого права на здоров’я.

Уся територія, на якій планується будівництво, включена до Смарагдової мережі, як територія особливого природоохоронного значення (рішення Постійного комітету Бернської конвенції). Це зобов’язує Україну, як сторону Бернської конвенції, берегти цю територію у непогіршеному стані. Крім того, активісти та науковці наголошують, що будівництво Каховської ГЕС-2 катастрофічно вплине на пам’ятку архітектури національного значення «Вітовтова вежа» (дозорна вежа).

Фактично плани з будівництва ГЕС-2 є саботажем державної політики України щодо збереження територій Смарагдової мережі.

Які екологічні ризики несе будівництво та експлуатація Каховської ГЕС-2? Які аргументи доцільності побудови ГЕС-2 має уряд? І як громадськість збирається відстояти своє право на здоров’я і чисте довкілля?

Організатори: ГО «ІРЦ “Правовий простір”», ГО «Новокаховське товариство охорони культурної спадщини»,  ГО «Докудейз» 
 
Спікер(к)и:  
Іван Мойсієнко, член правління ГЕО «Українська природоохоронна група»
Руслан Гаврилюк, представник Національного екологічного центру України
Дмитро Іванов, співкоординатор водного напрямку та керівник Канівського підрозділу Національного екологічного центру України                        
Тетяна Євсеєва, головна архітекторка ТОВ «Проектний центр», голова ГО «Новокаховське товариство охорони культурної спадщини»
Леся Василенко, народна депутатка України, голова комітету ВРУ з екології
 
Модерує: Олена Ремовська, журналістка, ведуча програми «Крим. Реалії» 

 

Дискусія відбуватиметься українською мовою з перекладом на жестову мову. Переклад жестовою мовою здійснюється завдяки проєкту «Інклюзивно привітні».


ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
Переклад жестовою мовою
Середа
31 березня 2021
15:30
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024