Сексуальне здоров’я: до чого тут права людини?

Тривалість
60’
Кожен і кожна з нас має право самостійно контролювати та вирішувати питання щодо своєї сексуальності. Має право на свободу від насилля, примусу чи залякування у сексуальному житті. А ще має право знати про стан здоров’я партнера/-ки, як і свободу обирати партнера/-ку. Це прописано у міжнародних стандартах прав людини і гарантоване державою. Однак табуйованість цієї теми і уявлення про неї як виключно статевий акт у суспільстві породжує безліч стереотипів та міфів, які впливають на наше сексуальне життя і здоров’я, а також порушують наші сексуальні права. 

Які популярні стереотипи щодо сексуального здоров’я існують і чи живете ви в полоні цих нав’язаних стандартів? Як сексуальні та репродуктивні права впливають на якість життя? І чому їх незнання відбивається на сексуальному здоров’ї суспільства? Чи достатньо ми дбаємо про своє сексуальне здоров’я? 

Організатори: ГО «Докудейз» 

Партнери: УГСПЛ
 
Спікер(к)и:
Наталія Лелюх, акушерка-гінекологиня, блогерка і лекторка
Олександр Павліченко, виконавчий директор УГСПЛ 

Модерує: Дарина Мізіна, активістка Amnesty International в Україні, співавторка подкасту «11-А»

Дискусія відбуватиметься українською мовою з перекладом на жестову мову. Переклад жестовою мовою здійснюється завдяки проєкту «Інклюзивно привітні».

ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
Переклад жестовою мовою
Неділя
04 квітня 2021
13:30
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024