Як змінилося ставлення до ментального здоров’я під час пандемії COVID-19?

Тривалість
60’

У нашому суспільстві ментальне здоров’я недооцінюють та не розуміють. А проблеми, що з ним пов’язані, ігнорують та замовчують. Візит до психолога оточення досі може сприйняти як прояв «ненормальності», а не як піклування про своє психічне здоров’я.

У часи пандемії COVID-19 для нашої психіки з’явилися нові виклики: ми опинилися у ситуації несвободи у зв’язку з карантинними обмеженнями, у нас побільшало хвилювань про здоров’я, загострилося відчуття невпевненості і невизначеності у майбутньому. Проте чи почали ми більше дбати про своє психічне здоров’я? Що заважає українцям звертатися по допомогу до психологів? Як змінилося ставлення до свого ментального здоров’я у часи пандемії COVID-19? Із якими проблемами українці/-ки стали звертатися до психологів частіше? Як надається реабілітація тим, хто одужав від COVID-19? І як на ці питання відповідають у світі?

Організатори: ГО «Докудейз»
 
Спікер(к)и:
Володимир Станчишин, психотерапевт, керівник центру психічного здоров’я «Лабораторія змін» 
Анастасія Гончар, лікарка-неврологиня
Еліна Антонова, лікарка, психотерапевтка (Чехія)
Хріса Зай (Hrisa Zhai), психологиня (Китай)

Модерує: Анастасія Горпіченко, журналістка 

 

Дискусія відбуватиметься українською мовою з перекладом на жестову мову. Переклад жестовою мовою здійснюється завдяки проєкту «Інклюзивно привітні».


ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
Переклад жестовою мовою
Четвер
01 квітня 2021
13:30
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024