Художниця і злодій

Рік
2020
Країна
Норвегія
Тривалість
103’
Режисер/-ка
Беньямін Рее
Дві найцінніші картини художниці Барбори Кисілкової викрадають з галереї в Осло. За кілька днів поліція знаходить злодія — але картини безслідно пропали. Барбора відвідує засідання суду в надії знайти зачіпки, але все закінчується тим, що вона питає у крадія дозволу намалювати його портрет. Це стає початком дуже незвичної дружби. Протягом трьох років фільм стежить за неймовірною історією художниці, яка шукає свої вкрадені картини, водночас перетворюючи злодія на мистецтво.
Творча команда:
Режисерська робота: Беньямін Рее
Продюсування: Інґвіл Ґіске
Операторська робота: Беньямін Рее, Крістоффер Кумар
Монтаж: Роберт Стенґор
Звук: Свенн Якобсен
Виробництво
Medieoperatørene AS, Ingvil GiskeVGTV, Andreas Fay
Дистриб'юція:
Autlook Filmsales
Нагороди
Спеціальна нагорода журі за креативну оповідь у номінації «Світовий документальний фільм» на кінофестивалі «Санденс» (2020); нагорода «Золотий вогнений птах» на Гонконгському міжнародному кінофестивалі (2020); Приз глядацьких симпатій на Лондонському кінофестивалі BFI (2020)
Режисер/-ка
Беньямін Рее
Беньямін Рее — норвезький режисер-документаліст, який почав свою кар’єру у BBC та Reuters. Зараз знімає короткометражні та повнометражні фільми, які здобувають численні нагороди. Першу повнометражну стрічку Рее «Магнус» (про найкращого шахіста на світі) показували у 64 країнах світу після прем’єри на кінофестивалі «Трайбека». Рее працює у продюсерській компанії VGTV, яка і займалась виробництвом фільму «Магнус», а також другого повнометражного фільму режисера — «Художниця і злодій».
Вибрана фільмографія
Магнус (2016); Художниця і злодій (2020)
ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
Адаптовані субтитри
Дивитися фільм
Понеділок
29 березня 2021
10:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024