HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ

Привиди в нашій машині

Рік
2013
Країна
Канада, Німеччина, США, Швейцарія
Тривалість
92’
Режисер/-ка
Ліз Маршалл

Володарка численних нагород, фотограф і активістка Джо-Анн Макартур вже понад десять років подорожує світом, аби зібрати факти брутального ставлення до тварин та їхніх страждань у західній системі промислового тваринництва. «Привиди в нашій машині» супроводжують ентузіастку в її шпигунській діяльності від промислових ферм під прикриттям темряви, де в страхітливих умовах тварин вирощують на м’ясо чи хутро, до майже утопічного притулку для врятованих тварин. Вона береться довести – не тільки люди здатні відчувати. Глибокий емоційний зв’язок між нею та тваринами просто фізично відчувається в світлинах Макартур. Знімки їй потрібні як промовистий доказ: неймовірні портрети фіксують унікальність кожної тварини – особистість, своєрідність та розум. Цей поетичний і захопливий, потужний фільм неодмінно дасть поштовх необхідним дебатам про стосунки між людьми та їхніми найближчими родичами в нашому тісному світі.

Виробництво
Ghosts Media Inc, Liz Marshall, 117 Parkmount Road, Toronto, ON, M4J 4V3, Canada, [email protected], www.theghostsinourmachine.com
Дистриб'юція:
Films Transit International, Jan Rofekamp, +1 (514) 844-3358, [email protected], www.filmstransit.com
Нагороди
(Вибране): 2013 – Десятка лідерів глядацьких симпатій кінофестивалю Hot Docs; 2013 – «Золотий сніп» на Йорктонському кінофестивалі; 2013 – Особливий приз журі Міжнародної програми фестивалю DMZ Docs
Режисер/-ка
Ліз Маршалл

Ліз Маршалл – володарка багатьох нагород в сфері авторського кінематографа (як режисер, сценарист і продюсер). Міждисциплінарний митець, вона поєднує кінематографічну, зосереджену на герої, сюжетність із висвітленням проблем соціальної й екологічної несправедливості. 

Вибрана фільмографія

Трилогія про Фонд Стівена Льюїса (2007), По-сирому: The Bourbon tabernacle choir (2008), Дівчата в цих широтах (2008), Вода наша щоденна (2010)

Велика зала
Кінопанорама
вул. Шота Руставелі, 19
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Ліс духів, що танцюють
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ
Ліс духів, що танцюють
Рік
2013
Країна
Швеція, Канада
Режисер/-ка
Лінда Вестрік
Тривалість
104’
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ
Історії про торгівлю органами
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ
Історії про торгівлю органами
Рік
2013
Країна
Канада
Режисер/-ка
Рік Естер Бінсток
Тривалість
82’
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ