Про права дітей простою мовою

Тривалість
60’

Чи всі дорослі в Україні знають, що у дітей є права, ба більше — їх потрібно дотримуватися і поважати? Напевне ж, вам доводилося чути від батьків, а іноді навіть від учителів: «У дітей? Права?! Їм тільки розкажи про їхні права — і як їх потім виховувати?!».

 

Тим часом основний документ, який гарантує дітям їхні права — Конвенцію ООН з прав дитини — ратифікували майже всі країни світу, а також Україна. Але діти також можуть не знати, що мають багато прав і можуть користуватися ними. Тому дорослі повинні їх знати та інформувати дітей, куди вони можуть звертатися у випадку ризику чи порушення їхніх прав. То які існують права дитини? Коли вони виникають? Як ними можна користуватися? І хто може допомогти дитині захистити свої права?

 

Цей тренінг ми розділимо на дві частини. Спочатку поговоримо про права дітей простою мовою. Допоможе у цьому інтернет-мем Гусь. Спеціально для RIGHTS NOW! ілюстраторка Надія Кушнір створила серію ілюстрацій про Гуся, який пояснює права дітей. У другій частині тренінгу ви дізнаєтеся про права і обов’язки учасників освітнього процесу.

 

Спікер(к)и:

Аксана Філіппішина, представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання прав дитини та сім’ї

Олександр Войтенко, соціальний педагог, психолог, координатор ВГО «Батьківський дім»

 

Модераторка: Наталя Малиновськажурналістка.


ГОЛОВНА СТОРІНКА DOCUDAYS.UA
Мова: Подія відбувається українською з перекладом жестовою мовою
Вільний доступ
Субота
25 квітня 2020
18:30
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024