ВІЛ-позитивний статус – не вирок

Тривалість
60’

Кожна сота людина у віці від 15 до 49 років, за оцінками Центру громадського здоров’я МОЗ України, ВІЛ-позитивна. Це один із найвищих показників серед країн Європи. Але навіть офіційні цифри не точні, бо людина може бути носієм вірусу і не знати про це роками. А дізнатися про свій статус лише на третій чи четвертій стадіях хвороби.

 

Щодо поширення ВІЛ в Україні існує безліч міфів, один з найпоширеніших ВІЛ передається в побуті. Хибні уявлення про це захворювання впливають на ставлення до людей з ВІЛ, які часто приховують свій статус, щоб уникнути дискримінації. А діти з ВІЛ-позитивним статусом це майже завжди неприйняття та дискримінація.

 

У дискусії спробуємо зруйнувати стереотипи і розвінчати міфи. Поговоримо, як забезпечити право на недискримінацію дітей із ВІЛ-позитивним статусом. Чому батьки відмовляються від антиретровірусної терапії, яка є безкоштовною в Україні і може забезпечити ВІЛ-позитивним дітям повноцінне життя?

 

А також подумаємо, як допомогти дітям з ВІЛ-позитивним статусом реалізувати їхні права, зокрема, на освіту.

 

Подія відбувається українською з перекладом жестовою мовою.

 

Спікери:

Данило Столбунов, активіст Teenergizer;

Яна Панфілова, засновниця Teenergizer;

Олександр Павліченко, виконавчий директор УГСПЛ;

Олександра Виноградова, експертка з питань протидії стигмі та дискримінації, пов‘язаної з ВІЛ та розвитку соціальних послуг в сфері громадського здоров’я.

 

Модераторка: Таня Касьян, журналістка, менеджерка з комунікацій ГО «Точка опори ЮА».



ГОЛОВНА СТОРІНКА DOCUDAYS.UA
Вільний доступ
П'ятниця
01 травня 2020
18:30
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024