Зустрічайте модераторів та модераторок української делегації на IDFA

18 листопада 2020

24-го листопада відбудеться презентація української делегації на міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі. Саме IDFA відома своєю потужною індустрійною платформою, яка щороку об’єднує тисячі кінопрофесіоналів та професіоналок. Для українських документалів/-ок участь в делегації — це можливість представити свої майбутні проєкти міжнародному професійному колу, знайти фінансування та налагодити контакти з потенційними партнерами. Для іноземних гостей — нагода познайомитися з унікальними історіями українського суспільства. 

Онлайн-презентація відкрита для всіх, хто має індустрійну акредитацію IDFA.

Після події з кожним проєктом буде можливість познайомитися глибше — під час круглих столів за участю авторів стрічки та індустрійних гостей. Модерувати ці онлайн-зустрічі ми запросили відомих фахівців та фахівчинь зі світу кіно — Селін Мура, Зденека Благу, Бріджит О’ші, Анну Бертоллет та Туе Стін Мюллера. Розповідаємо детальніше про кожного та кожну з них.

Селін Мурат

продюсерка, програмерка фестивалю RIDM в Монреалі

модеруватиме зустріч з проєктом «Грози шепочуть» (реж. Оксана Карпович)

Співзасновниця Parabola Films Селін Мура протягом останніх 10 років працює в кіно й телебаченні в Туреччині та Канаді, продюсуючи документальні фільми (які здобули багато нагород) для аудиторій на міжнародних кінофестивалях і в кінотеатрах, для глядачів телеканалів і низових незалежних кінопоказів. Вона працює з Radio-Canada, CBC Documentary Channel, Télé-Québec, Canal D, Фондом документального кіно фестивалю Санденс та багатьма іншими організаціями. Селін продюсувала фільми від Квебеку до Аргентини, від Колумбії до Південно-Африканської Республіки, від Японії до Туреччини. Серед них: «Наша Монте-Луна» (Hot Docs 2015), «Місто – це острів» (CPH:Dox 2014), «Аріель» (IDFA, 2013), «Джеппе у п’ятницю» (RIDM, 2012) та «Св. Генрі, 26 серпня» (Hot Docs, 2011). Також вона є фестивальною програмеркою RIDM – єдиного кінофестивалю у Квебеку, присвяченому креативному документальному кіно, що презентує найкращі, засновані на реальності фільми.

 

Бріджид О’Ші

голова індустрійної програми DOK Leipzig, засновниця Європейської асоціації документального кіно

модеруватиме зустріч з проєктом «Залізні метелики» (реж. Роман Любий)

Бріджид О’Ші співпрацює із європейськими кінофестивалями та інституціями з документалістики з 2008 року. Здобула ступінь бакалавра мистецтв у Мельбурні і Берліні. Розпочинала кар’єру стажеркою «Кампусу талантів» Берлінського кінофестивалю. До 2014 року працювала фрилансеркою в різних підрозділах Берлінале, зокрема EFM та Co-Production Market.

Координуючи індустрійну програму DOK Leipzig у 2009–2015 роках, зосередилася на створенні документальних фільмів. Співпрацювала з Празьким інститутом документального кіно, програмою Documentary Campus Masterschool і різними берлінськими компаніями із кіновиробництва. Бріджид здобула чималий професійний досвід у різних аудіовізуальних царинах, перш ніж у січні 2015 року очолити індустрійну програму DOK Leipzig. О’Ші викладає спільне фінансування європейських проєктів, культурний менеджмент і фестивальні стратегії у Північній Америці та Східній Європі.

 

Туе Стін Мюллер

консультант міжнародних фестивалів, т’ютор

модеруватиме зустріч з проєктом «Закрий рота!» (реж. Таїсія Кутузова)

Туе Стін Мюллер – один з найкращих тренерів, які навчають кінематографістів відстоювати свої проекти на пітчингах світового рівня. Упродовж двадцяти років він був кіноконсультантом, дистриб’ютором, менеджером фестивальної діяльності в Данській кіноакадемії. Також очолював Європейську мережу документального кіно, відбирав роботи й працював на таких фестивалях, як Docs Barcelona, Magnificent 7 та DOK Leipzig. Сьогодні Туе консультує режисерів та викладає в різних кіношколах Європи й, що найважливіше, є визнаним експертом сучасної східноєвропейської документалістики.

 

Зденек Блага

програмний директор Інституту документального кіно в Чехії

модеруватиме зустріч з проєктом «Перлина абсурду» (реж. Олександра Чупріна)

Фахівець із фестивальних стратегій і дистрибуції Зденек Блага із 2009 року працював в Інституті документального кіно керівником East Silver – кіноринку для проєктів із Центральної та Східної Європи. Зараз Зденек очолює East Doc Platform – ключовий нетворкінговий захід для майбутніх документальних фільмів із названого регіону. Також Блага відповідальний за майстерню та форум пітчингів East Doc Interactive, створених для інтерактивних проєктів, як-от вебдоки та програми віртуальної і доповненої реальності. У січні 2020 року Зденека призначили програмним директором Інституту документального кіно. Крім того, він постійно співпрацює із чеськими кінофестивалями, зокрема МКФ у Карлових Варах (консультант із документального кіно) та Літньою кіношколою в Угерске Градіште (як програмний директор).

 

Анна Бертоллет

сейлз-агентка, Lightdox

модеруватиме зустріч з проєктом «Історії дерев'яного коника» (реж. Уляна Осовська, Денис Страшний)

Анна тісно співпрацює з закупівельниками і партнерами з франкомовних, німецькомовних та італомовних територій, а також з Нідерландів. Отримавши ступінь магістерки з медіа та маркетингових наук від Женевського університету, Анна кілька років працювала у банківському секторі, переважно у якості лідерки проєктів. У 2013 році вирішила змінити кар’єру через бажання вкласти свої навички та знання у продюсування документальних фільмів. Успішно закінчила Школу документалістики у Люссі, Франція, і взяла участь у кількох європейських воркшопах для продюсерів та кінематографістів. З 2015 року вона займається продажем і дистрибуцією документальних фільмів і нині керує всіма активностями у Lightdox, з особливою увагою до телевізійних продажів, брендингу та маркетингу.

 

Проєкт відбувається за підтримки Державного агенства України з питань кіно.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
DOCU/АРТ: пам’ятати невідоме — страшно, але смішно, але який жах
Огляд програми
22 квітня 2024
DOCU/АРТ: пам’ятати невідоме — страшно, але смішно, але який жах
Огляд програми
22 квітня 2024
DOCU/КОРОТКО: 15 кіноісторій із 10 країн світу
Огляд програми
18 квітня 2024
DOCU/КОРОТКО: 15 кіноісторій із 10 країн світу
Огляд програми
18 квітня 2024
Громадські організації та медіа cформують події RIGHTS NOW! під час 2…
Новини
16 квітня 2024
Громадські організації та медіа cформують події RIGHTS NOW! під час 21 Docudays UA
Новини
16 квітня 2024
RAW DOC. Відкриваємо прийом заявок!
DOCU/ПРО
10 квітня 2024
RAW DOC. Відкриваємо прийом заявок!
DOCU/ПРО
10 квітня 2024
Відкриваємо набір волонтерів/-ок на Docudays UA-2024
Новини
08 квітня 2024
Відкриваємо набір волонтерів/-ок на Docudays UA-2024
Новини
08 квітня 2024
ГО «Докудейз» розпочинає новий інституційний проєкт
Новини
04 квітня 2024
ГО «Докудейз» розпочинає новий інституційний проєкт
Новини
04 квітня 2024
Знайомтесь із журі RIGHTS NOW!-2024
Новини
01 квітня 2024
Знайомтесь із журі RIGHTS NOW!-2024
Новини
01 квітня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024