Цей дощ ніколи не скінчиться

Рік
2020
Країна
Україна, Латвія, Німеччина, Катар
Тривалість
103’
Режисер/-ка
Аліна Горлова
«Цей дощ ніколи не скінчиться» веде глядачів потужною та візуально захопливою подорожжю крізь нескінченний людський цикл війни та миру. Фільм слідкує за життям 20-річного Андрія Сулеймана, який намагається забезпечити собі стале майбутнє, водночас працюючи з жертвами збройних конфліктів. Від конфлікту в Сирії до війни в Україні — існування Андрія ніби обрамлене вічним потоком життя і смерті.
Творча команда:
Режисерська робота: Аліна Горлова
Продюсування: Максим Наконечний, Ілона Біцевська, Патрік Гамм
Операторська робота: В’ячеслав Цвєтков
Монтаж: Ольга Журба, Семен Мозговий, Аліна Горлова
Звук: Василь Явтушенко
Виробництво
Дистриб'юція:
Square Eyes
Нагороди
Найкращий повнометражний фільм на фестивалі документального кіно Festival dei Popoli (2020); нагорода IDFA «Найкращий повнометражний фільм» у секції «Перша поява» (First Apperance)
Режисер/-ка
Аліна Горлова
Аліна Горлова — режисерка документальних та ігрових фільмів, режисерка монтажу. Народилась та живе в Україні. Здобула ступінь бакалавра в Київському національному Університеті театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого. Знімає документальне та ігрове кіно, соціальну рекламу, відеокліпи. Її повнометражний документальний фільм «Явних проявів немає» здобув чотири нагороди на фестивалі Docudays UA та нагороду за найкращий східноєвропейський фільм під час фестивалю DOK Leipzig. Наступна документальна стрічка «Цей дощ ніколи не скінчиться» була відзначена як найкращий фільм в секції First Appearance під час фестивалю IDFA. Аліна Горлова була учасницею Berlinale Talents 2019, CIRCLE Women Doc Accelerator та Eurodoc 2020.
Вибрана фільмографія
Перший крок у хмарах (2012); Бабуся (2014); Холодний Яр. Інтро (2016); Невидимий батальйон (2017); Явних проявів немає (2018); Цей дощ ніколи не скінчиться (2020)
ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024