Одного разу у Венесуелі

Рік
2020
Країна
Венесуела, Сполучене Королівство, Бразилія, Австрія
Тривалість
99’
Режисер/-ка
Анабель Родріґес Ріош
На березі озера Маракаїбо під таємничими тихими блискавками Кататумбо село Конґо-Мірадор готується до парламентських виборів. Для бувалої місцевої підприємниці Тамари із партії чавістів важливий кожен голос за будь-яку ціну, а для вчительки Наталі, яка підтримує опозицію, політика — це зброя, яка досі неуспішно намагалася витурити її з роботи. Маленька спостережлива Йоаїні бачить, як її рідні місця затоплюють опади, поглинаючи її дитинство й безтурботність. Як маленькому рибальському селу вижити серед корупції, забрудненого довкілля і політичного занепаду — усіх проблем сучасної Венесуели?
Творча команда:
Режисерська робота: Анабель Родріґес Ріош
Продюсування: Сепп Р. Брудерман
Операторська робота: Джон Маркес
Монтаж: Сепп Р. Брудерман
Звук: Даніель Турріні
Виробництво
Sancocho Público, Spiraleye Productions, Golden Girls Filmproduktion, TRES Cinematografía, Pacto Filmes
Дистриб'юція:
Rise & Shine Worldsales
Нагороди
Шортліст IDA Awards (2020); «Найкращий світовий повний метр» на Фестивалі документального кіно Hot Springs (2020); «Найкращий фільм» на Міжнародному кінофестивалі WATCH DOCS (2020)
Режисер/-ка
Анабель Родріґес Ріош
Анабель Родріґес Ріош — венесуельська режисерка, мешкає у Відні. Здобула диплом магістерки кінорежисури Лондонської школи кіно за підтримки Британської ради та венесуельского фонду El gran Mariscal de Ayacucho. Її короткий метр «Бочка», який увійшов до циклу «Чому бідність», взяв участь у більш як 50 міжнародних кінофестивалях, зокрема в HotDocs та IDFA, і здобув грант TFI Latin.
Вибрана фільмографія
Бочка (2012); Одного разу у Венесуелі (2020)
ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024