Голоси України: як говорити про війну, аби світ розумів

Тривалість
90’

RIGHTS NOW! & «Архів війни»

Завдяки роботі дипломатів/-ок, регулярній комунікації журналістів/-ок, культурних діячів/-ок тощо, світ краще розуміє ціну нашого спротиву та значення перемоги України. В межах цієї події ми поговоримо про досвід людей, які несуть важливі меседжі з нашої країни у світ — своїми фільмами, телесюжетами, журналістськими матеріалами, фоторепортажами. 

Запрошені спікер(к)и співпрацюють з іноземними медіа й аудиторіями. Кожен / кожна з них віднайшов/-ла власний підхід, як доносити правду про російську агресію, та на практиці пересвідчився/-лася, які історії знаходять відгук у громадян/-ок інших країн, а які — ні. 

Тож розмова буде про найуспішніший досвід: як бути почутими, розповідаючи про Україну та українців/-ок за кордоном, та якими аргументами опонувати песиміст(к)ам та скептикам/-иням, які не вірять у нашу перемогу.

Спікер(к)и:

Наталка Гуменюк, журналістка та співзасновниця проєкту «Свідчить Україна»;

Том Дженінгсамериканський документаліст, сценарист і режисер фільму «Путінська атака на Україну: документування воєнних злочинів» (Putin's Attack on Ukraine: Documenting War Crimes); 

Мстислав Чернов, журналіст та воєнний кореспондент, лауреат Пулітцерівської премії, режисер фільму «20 днів у Маріуполі», що бере участь у конкурсі DOCU/Україна;

Роман Любий, режисер фільму «Залізні метелики», що бере участь в конкурсі DOCU/Україна.


Модераторка: 

Марія Бучельнікова, проєктна менеджерка «Архіву війни», співавторка проєкту Ukraine Explainers.

 

 

Зала «СОЛОДКЕ ЖИТТЯ»
Неділя
04 червня 2023
16:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024