Ломбард

Рік
2022
Країна
Польща
Тривалість
81’
Режисер/-ка
Лукаш Ковальський
Йола та Вішек — пара ексцентричних підприємців/-иць з Битома. Разом зі своїми трьома працівниками вони керують, ймовірно, найбільшим ломбардом у Європі. Однак часи його слави вже минули: закрилися шахти неподалік, і в місті зростає безробіття. Втративши засоби для існування, мешканці/-ки «польського Детройта» закладають дедалі більш абсурдні й нікому не потрібні предмети. Ні божевільні маркетингові ідеї Вішека, ні лагідне серце Йоли не можуть допомогти їхньому бізнесу. Вона підтримує клієнтів не лише добрим словом, а й супом і теплою ковдрою. Хоча ломбард став збитковим, він стає важливим центром життя місцевої громади. Однак скоро підприємство опиняється на межі банкрутства, і стосунки Йоли та Вішека стикаються з випробуваннями. Насувається катастрофа, і власники/-ці роблять останню спробу врятувати свій бізнес і своє кохання.
Творча команда:
Режисерська робота: Лукаш Ковальський
Продюсування: Анна Мазерант, Лукаш Ковальський
Операторська робота: Станіслав Цуске
Звук: Катажина Щерба
Виробництво
4.30 Studio
Нагороди
«Гран-прі» банку Millennium, «Спеціальна відзнака» Studio Cinemas Association, Smakjam Award, «Приз глядацьких симпатій Сілезії» на фестивалі Millennium Docs Against Gravity (2022), «Конкурс Центральної та Східної Європи» на фестивалі Astra Film у Сібіу (2022)
Режисер/-ка
Лукаш Ковальський

Лукаш Ковальський — режисер, журналіст, автор телепрограм. Закінчив Факультет філології Силезького університету в Катовіце та Школу Вайди у Варшаві.

 З 2007 року професійно співпрацює з TVP («Польським телебаченням»). Є автором понад 170 короткометражних документальних фільмів, розслідувань та репортажів, які були показані на багатьох каналах TVP. Здобув численні нагороди на найпрестижніших загальнонаціональних журналістських конкурсах.

 З 2018 року є співвласником 4:30 Studio — невеликої продюсерської компанії з Катовіце. Брав участь у численних майстеркласах, воркшопах та професійних тренінгах (зокрема за кордоном) у сферах медіа та кінорежисури.

 
Вибрана фільмографія

«Ломбард» (2022), «Повернення» (2017), «Що сталося з Марчіном» (2017), «Вихідні з Потухою» (2017), «Як справи, сусіде?» (2016), «Пилюка нас вбиває» (2015), «Іспит з людяності» (2014), «Бранці» (2013), «Заповіт» (2011), «На правовій основі» (2008)

 
Зала «КІНОМАН»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Обговорення
Демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами
Вхід за квитками
отримати квиток
Неділя
04 червня 2023
19:00
Зала «АНШЛАГ»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами
Вхід за квитками
отримати квиток
Понеділок
05 червня 2023
14:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024