Сім зим у Тегерані

Рік
2023
Країна
Німеччина, Франція
Тривалість
97’
Режисер/-ка
Штеффі Нідерцолль
Тегеран, липень 2007-го: 19-річна Рейгане Джаббарі має ділову зустріч із новим клієнтом. Коли той спробував зґвалтувати її, вона зарізала його для самозахисту. Пізніше того самого дня її заарештовують за вбивство, та засуджують до смертної кари. На основі особистих, таємно записаних відео сімʼї Рейгане, їхніх свідчень і листів, які написала Рейгане у вʼязниці, фільм відстежує долю жінки, яка стала символом опору та прав жінок навіть за межами Ірану.

Попередження щодо змісту: відсилка до сексуального насильства, смерть
Творча команда:
Режисерська робота: Штеффі Нідерцолль
Продюсування: Мелані Андернах, Кнут Лозен
Операторська робота: Юлія Дашнер, bvk
Звук: Цесар Фернандес Боррас
Виробництво
Made In Germany Filmproduktion, Gloria Films Production & TS Productions
Дистриб'юція:
Cercamon Docs, Suzanne Nodale, +33 6 81 70 18 90, [email protected], www.cercamon.biz
Режисер/-ка
Штеффі Нідерцолль
Штеффі Нідерцолль — народилася в Нюрнберзі у 1981 році. Авторка вивчала аудіовізуальне медіамистецтво в Кельнській академії медіамистецтв (KHM) і Кубинській школі кіно та телебачення (EICTV) у 2001–2007 роках. Короткометражні фільми режисерки були успішно показані на численних відомих національних та міжнародних кінофестивалях, наприклад на Берлінському кінофестивалі. Штеффі брала участь у різних майстеркласах з режисури і мала стипендію в Тарабській академії культури в Туреччині. Крім роботи в кіно, вона також займається міждисциплінарною творчістю. Була членкинею ядра колективу 1000 Gestalten, який спричинив світову сенсацію своїм перформансом на саміті Великої двадцятки у Гамбурзі. Роботи колективу Штеффі були представлені, з-поміж іншого, на Фестивалі Брехта, в Мистецькій галереї Баден-Бадена та в музеях сучасного мистецтва в Роскілле та Вайле (Данія). Разом із Шоле Пакраван режисерка написала книгу «Як стати метеликом» про Рейгане Джаббарі, яка буде видана в Berlin Verlag у 2023 році. «Сім зим у Тегерані» — її перший повнометражний документальний фільм.
Вибрана фільмографія
«Сім зим у Тегерані» (2023), «Лея» (2008), «Одне довге літо» (2006), Como si el paisaje pasará (2005), Petuhtantes (2004)
Зала «КІНОМАН»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Обговорення
Демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами
Вхід за квитками
отримати квиток
Понеділок
05 червня 2023
16:00
Зала «АНШЛАГ»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами
Вхід за квитками
отримати квиток
Вівторок
06 червня 2023
11:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024