Мовчазна історія

Рік
2023
Країна
Данія, Швеція
Тривалість
90’
Режисер/-ка
Андерс Сковбʼєрг Єпсен

Режисер Андерс Сковбʼєрг Єпсен намагається зрозуміти, що насправді трапилося під час літніх канікул у його дитинстві. За зачиненими дверима відбувалося ще щось, окрім компʼютерних ігор та невинних забавок. Із 6-річного віку Андерса сексуально експлуатував 13-річний хлопець Петер. Це тривало протягом кількох років на літніх канікулах. Ніхто цього не помічав, і жоден із двох хлопців нікому цього не розповідали. Нині вони — обидва дорослі, і Андерс хоче напряму поговорити з Петером про те, що сталося в дитинстві. Петер ні з ким цим не ділився, і тому йому важко піти на цю розмову з Андерсом. Попри все, він погоджується спробувати — як заради Андерса, так і заради самого себе.

Ця болісна історія, сповнена відвертості, показує, як почуття провини та сорому живляться мовчанням і можуть відкидати довгі тіні на доросле життя. Але також і те, що надію та світло можна віднайти, кинувши виклик болю та порушивши мовчання.

Дебютний фільм Єпсена «Мовчазна історія» — глибоко незвичний і абсолютно незбагненний, сміливий фільм на табуйовану тему: близько одного з трьох випадків сексуального насильства над дітьми та підлітками вчиняють інші діти та підлітки віком до 18 років.

Попередження щодо змісту: сексуальне насильство

Творча команда:
Режисерська робота: Андерс Сковбʼєрг Єпсен
Продюсування: Анне Кьонке, Мартін Перссон (співпродюсер)
Операторська робота: Матіас Дьокер, DFF, Марі Суул Бробакке
Звук: Мартін Геннель, Ятте Нільссон
Виробництво
Final Cut for Real in co-production with Anagram Sweden, Film i Skåne
Дистриб'юція:
Syndicado Film Sales, syndicadofs.com
Режисер/-ка
Андерс Сковбʼєрг Єпсен
Андерс Сковбʼєрг Єпсен — народився в Данії у 1986 році, закінчив Данську національну кіношколу у 2015 році за спеціальністю «Режисер документального кіно» з дипломною роботою «Хлопці». Також він здобув ступінь бакалавра кіно- та медіастудій і навчався на магістра журналістики водночас зі вступом до кіношколи. Андерс також працює режисером монтажу. Раніше він знімав короткометражні фільми — часто про ідентичність та сексуальність хлопчиків і чоловіків. «Мовчазна історія» — дебютний повнометражний документальний фільм Єпсена.
Вибрана фільмографія
«Гра Бамако» (2017), «Пісні у душі — випуск вихідного дня» (2017)
Зала «КІНОМАН»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Обговорення
Демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами
Вхід за квитками
отримати квиток
Вівторок
06 червня 2023
19:00
Зала «АНШЛАГ»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами
Вхід за квитками
отримати квиток
Середа
07 червня 2023
14:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024