Українські продюсери розкажуть, як твориться сучасний док у країні

26 жовтня 2016

Протягом листопада Docudays UA разом з kmbs (Києво-Могилянською бізнес-школою) показуватимуть сучасну українську документалістику та говоритимуть з її продюсерами.

 

КІНО/КОНТЕКСТ – проект, що має на меті не лише занурити в актуальні теми нашої країни за допомогою стрічок, а й розказати про природу створення цих фільмів, стратегію просування, прокату та виробництва в українських реаліях.

 

Першого листопада відбудеться показ фільму «Українські шерифи» Романа Бондарчука, а після — обгворення з Дар'єю Аверченко. Дар'я Аверченко — продюсерка, сценаристка та PR-директорка Міжнародного документального фестивалю про права людини Docudays UA, займається продюсуванням документальних фільмів.

 

Цьогоріч «Українські шерифи» представляють країну в оскарівських перегонах. Фільм уже отримав спеціальний приз журі в основному конкурсі фестивалю IDFA, який є центральним документальним форумом світу та вважається «документальними Каннами».

 

У центрі сюжету фільму – південне село Стара Збур'ївка, куди міліція майже ніколи не доїжджає. А тому функцію охорони громадського порядку виконують двоє місцевих жителів – Віктор Кривобородько й Володимир Рудковський. Віктор і Володя поєднують обов'язки міліціонерів та соціальних працівників – заспокоюють сімейні сварки, припиняють бійки між сусідами, шукають потопельників – загалом, займаються всім, окрім кримінальних злочинів. Місцеві жителі називають їх шерифами.

 

22 листопада покажуть стрічку Андрія Загданського «Вагрич і чорний квадрат». Фільм представить продюсер Геннадій Кофман. У його продюсерському доробку також «Жива ватра» Остапа Костюка та «Дибук. Історія мандрівних душ» Кшиштофа Копчинські.

 

«Вагрич і чорний квадрат» – це історія про абсурдний, сюрреалістичний світ митця, що заповнює екранний простір фільму – малюнки, анімація, перформанси, театр. У цьому світі криється його загадка. І загадка «Чорного квадрата». Вагріч Бахчанян залишив по собі тисячі малюнків, колажів, десятки нотатників, сотні обкладинок книжок і журналів, понад сто томів «телефонних ілюстрацій».

 

Останній показ відбудеться 30 листопада. Після перегляду фільму «Євромайдан. Чорновой монтаж» можна буде поспілкуватися з його продюсеркою Юлією Сердюковою. Юля Сердюкова прийшла до кіновиробництва з документальної фотографії. І останні п'ять років займається продюсуванням документальних фільмів.

 

«Євромайдан. Чорновий монтаж» – це альманах трьох місяців революції, від обуреного протесту до народного єднання. Фільм поєднав роботи багатьох молодих українських режисерів, які знімали події на Майдані – як щоденне життя, так і найгарячіші моменти. Стрічка також цікава тим, що була зроблена в режимі імпровізації практично за три тижні, а потім несподівано отримала світове визнання на десятках фестивалів.

 

Розклад подій:

 

1 листопада, 18:30

«Українські шерифи» Романа Бондарчука

Зустріч з Дар'єю Аверченко

 

22 листопада, 18:30

«Вагрич і чорний квадрат» Андрія Загданського

Зустріч з Геннадієм Кофманом

 

30 листопада, 18:30

Альманах «Євромайдан. Чорновий монтаж»

Зустріч з Юлією Сердюковою

 

Вхід на всі покази вільний за умови попередньої реєстрації (зареєструватися необхідно тут). Покази відбуватимуться в приміщенні Києво-Могилянської бізнес-школи (вулиця Волоська, 8/5, 4 поверх).

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і…
Конспект
11 липня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і те, як знайти фільм у купі сміття
Конспект
11 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події,…
Інтерв'ю
03 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події, які відбуваються тут і зараз»
Інтерв'ю
03 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже не…
Інтерв'ю
02 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже небезпечному світі»
Інтерв'ю
02 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. По…
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. Полон вбиває» на кінофестивалі Sheffield DocFest
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024