CIVIL PITCH. Хто і як працюватиме з учасниками проекту

11 січня 2018

Знайомтеся з ментор(к)ами «CIVIL PITCH: фільми громадської активності». До участі в цьому унікальному для України проекті запрошуються документалісти та активісти громадського сектору. Об'єднавши зусилля, вони зможуть створити фільми, які стануть каталізаторами глибоких змін у суспільстві.

 

Чотири ментор(к)и не лише навчать учасників презентувати свої проекти, а й допоможуть визначитися з основною ідеєю фільму і формою проекту та, що найголовніше, – сформувати ефективні команди з режисерів та активістів.

 

Даніель Абма

 

 

Даніель Абма вивчав режисерську справу в документалістиці в Бабельзберзькому університеті кіно ім. Конрада Вольфа. Його власні фільми – це спостережливе й вдумливе кіно, що було відзначене на численних міжнародних фестивалях. Зокрема, фільм «За Вріценом» був показаний на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі та здобув, серед іншого, престижну нагороду Ґрімме в Німеччині. Остання робота «Гавана Транзит» про сексуальну революцію на Кубі відвідала більше ніж півсотні фестивалів. На Docudays UA-2017 його показали в конкурсі DOCU/ПРАВА. Нині він також викладає документалістику в Бабельзберзькому університеті кіно ім. Конрада Вольфа, проводить воркшопи та семінари.

 

Даніель Абма буде головним ментором обох тренінгів проекту, що пройдуть у березні.

 

Бріджид О'Шіа

 

 

Бріджид О’Шіа народилася в Австралії й працювала на європейських кінофестивалях та в організаціях документального кіно з 2008 року. Була в різних відділах Берлінале, зокрема в департаменті європейського кіноринку та копродукції, аж поки не присвятила себе творчій документалістиці. До цього рішення її підштовхнуло координування Програми кіноіндустрії фестивалю DOK Leipzig. У січні 2015 року вона стала головою цього відділу. Зараз регулярно проводить воркшопи про європейське співфінансування, культурний менеджмент та фестивальні стратегії в Північній Америці та Східній Європі.

 

Бріджид О'Шіа проведе з учасниками перший тренінг. Разом з Даніелем вони сформують команди з громадських активістів та режисерів і допоможуть їм визначитися з основною ідеєю фільму й формою проекту.

 

Катарина Бергфельд

 

 

З 2014-го року Катарина працює в берлінській продакшн-компанії Flare Film. Як продюсерка документального кіно вона бере участь у розробці проектів (сценарної, фінансової та маркетингової його частини) разом з авторами. У 2012–2013 роках очолювала кіноіндустрійну платформу DOK Leipzig's Dok Market. До цього мала багаторічний досвід роботи як продакшн-асистент та асистент сейлз-агентів документалістики для телебачення. Нині як продюсерка має в роботі сім повнометражних документальних фільмів. Є членом Європейської документальної спільноти EDN та Європейської продюсерської мережі EURODOC.

 

Катарина Бергфельд приєднається до Даніеля на другому тренінгу. Разом з учасниками вони будуть працювати над тим, щоб удосконалити їхні презентації до пітчингу.

 

Туе Стін Мюллер

 

 

Сьогодні Туе Стін Мюллер – один із найкращих тренерів, які навчають кінематографістів відстоювати свої проекти на пітчингах світового рівня. Упродовж двадцяти років він був кіноконсультантом, дистриб’ютором, менеджером фестивальної діяльності в Данській кіноакадемії. Також очолював Європейську мережу документального кіно, відбирав роботи й працював на таких фестивалях, як Docs Barcelona, Magnificent 7 та DOK Leipzig. Сьогодні Туе консультує режисерів та викладає в різних кіношколах Європи й, що найважливіше, є визнаним експертом сучасної східноєвропейської документалістики.

 

Туе Стін Мюллер приєднається до проекту на етапі підготовки до пітчингу учасників, який відбудеться під час Docudays UA-2018 у березні. Також у фіналі конкурсу учасники зустрінуться зі знаними професіоналами європейської кіноіндустрії та отримають консультації щодо своїх проектів.

 

Автори та авторки кращих проектів отримають грошові призи на виробництво стрічок. А ОГС, які стануть переможцями конкурсу, зможуть використовувати створені фільми у своїх кампаніях.

 

Детально про умови – за посиланням. Дедлайн заявок: 1-ше лютого 2018 року.

 

Організатори проекту: Goethe-Institut в Україні та Docudays UA.

Партнер проекту: Києво-Могилянська бізнес-школа.

 

Чільне фото: Docudays UA-2017

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і…
Конспект
11 липня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і те, як знайти фільм у купі сміття
Конспект
11 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події,…
Інтерв'ю
03 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події, які відбуваються тут і зараз»
Інтерв'ю
03 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже не…
Інтерв'ю
02 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже небезпечному світі»
Інтерв'ю
02 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. По…
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. Полон вбиває» на кінофестивалі Sheffield DocFest
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024