Інклюзивна кіноподія: онлайн та офлайн

Тривалість
60’

Як зробити культурну подію інклюзивною? Як забезпечити доступність кіно для незрячих людей і людей із порушенням слуху – як онлайн, так і офлайн? Про базові кроки, спеціальні мобільні застосунки і новітні технології створення інклюзивних кіноподій розкажуть співзасновниці проєкту «Доступне кіно» ГО «Боротьба за права» Вікторія Лучка і Юлія Сачук.


Вікторія Лучка закінчила магістерську програму Львівської бізнес-школи УКУ «Інновації та підприємництво». Вікторія є директоркою ГО «Боротьба за права» та співзасновницею проєкту «Доступне кіно». Увійшла в рейтинг Топ-30 людей віком до 30 видання KyivPost у 2019-му за діяльність, спрямовану на розвиток доступності кіно в Україні. Організаторка велопробігів на велосипедах-тандемах «Бачу! Можу! Допоможу!». Вивчала права людини в Коледжі Ютіка, США. Співзасновниця програми «Молодіжний делегат України до ООН».


Юлія Сачук – магістерка міжнародних відносин, координаторка ГО людей з інвалідністю «Боротьба за права», експертка з тематики інвалідності та прав людей з інвалідністю, правозахисниця. Юлія є авторкою ініціатив щодо поліпшення ситуації з дотриманням прав людей з інвалідністю в Україні, зокрема співзасновниця проєкту «Доступне кіно» та співавторка навчального онлайн-курсу «Захист прав людей з інвалідністю».


ГОЛОВНА СТОРІНКА DOCUDAYS.UA
Мова: Українська
Вільний доступ
Середа
29 квітня 2020
17:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024