«Батьківщина – це простір у часі»: документальний есей між текстом і зображенням

Тривалість
60’

Фільм «Батьківщина – це простір у часі», визнаний Спілкою німецьких кінокритиків найкращим документальним фільмом 2019 року, увійшов до цьогорічної спеціальної програми Docudays UA «Вибачте. Зображення відсутнє». Цей фільм – вражаюче кінодослідженням історії Німеччини через клаптики особистої біографії, що поєднує закадрове читання старих сімейних листів і щоденників із документуванням актуальних міських ландшафтів і занедбаних території.


Про роботу над фільмом, взаємини між текстом і зображенням у документальному есеї, естетику довгих кадрів і пошуки візуальних рішень розкажуть під час публічної розмови оператор фільму «Батьківщина – це простір у часі» Штефан Нойберґер і запрошена кураторка програми «Вибачте. Зображення відсутнє» Тетяна Кононенко.

 

Штефан Нойбергер – кінооператор і режисер, мешкає у Берліні. Вивчав документальну режисуру в Кіноакадемії Баден-Вюртемберга. «Батьківщина – це простір у часі», його спільна робота з режисером Томасом Хайзе, перемогла у численних міжнародних конкурсах.

 

Тетяна Кононенко народилася у 1980 році в Кіровограді. Живе і працює між Берліном і Тбілісі. Вона вивчала медіа та комунікації у Берліні та кінорежисуру в Німецькій академії кіно й телебачення (dffb). Працює з відео та фотографією у проєктах, пов’язаних із питаннями пам’яті та історії.

 

Кадр з фільму «Батьківщина – це простір у часі».


ГОЛОВНА СТОРІНКА DOCUDAYS.UA
Мова: Англійська з синхронним перекладом українською
Вільний доступ
Неділя
26 квітня 2020
17:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024