Наше посткарантинне майбутнє: українська кіноіндустрія між адаптацією і новими форматами

Тривалість
60’

Карантинні обмеження через пандемію завдали максимальної шкоди сталим традиційним формам діяльності кіноінституцій в Україні. Питання фінансування, яке і раніше поставало гостро для національного культурного сектору, зокрема кіносектору, стало ще відчутнішим. Утім, не меншої значущості набуває політика адаптації самої кіноіндустрії до нових умов співіснування і співдіяльності її представників після закінчення карантину.


Чи можливо буде у нашому посткарантинному майбутньому повернутися до того стану та форм діяльності, які були напрацьовані українською кіноіндустрією раніше? Як наші кіноінституції планують адаптуватися до нових умов і які бачать напрямки свого розвитку і форми активності? Які у них плани і, можливо, вже проєкти? Про це поговорять під час панельної дискусії представники української кіноіндустрії.

 

Учасники й учасниці:

Марина Кудерчук, голова Державного агентства України з питань кіно;

Oльга Бірзул, очільниця відділу кіно в «Українському інституті». У минулому – координаторка проекту з культурної дипломатії See Ukraine та програмерка МФДК Docudays UA. Член борду Асоціації «Culture and Creativity» та кураторка культурних проєктів;

Лук’ян Галкін, виконавчий продюсер «UA:Культура» (частина Національної суспільної телерадіокомпанії України);

Денис Іванов, голова кінокомпанії «Артхаус Трафік».

 

Модераторка: Дарія Бадьйор, українська кінокритикиня, журналістка, редакторка розділу «Культура» онлайн-видання LB.ua.


ГОЛОВНА СТОРІНКА DOCUDAYS.UA
Мова: Українська
Вільний доступ
Четвер
30 квітня 2020
17:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024