«Мамо мамо мамо»: документальний есей між сферами приватного і публічного

Тривалість
60’

«Мамо мамо мамо» німецько-французької режисерки Люсії Маргарити Бауер, що увійшов до цьогорічної спеціальної програми Docudays UA «Вибачте. Зображення відсутнє», у 2019 році брав участь у низці кінофестивалів, зокрема Woche der Kritik, Роттердамському міжнародному кінофестивалі, Віденському кінофестивалі. Використовуючи відеозаписи з телефонів родичів, листи, фотографії і фрагменти, відзняті бабусею на 8-мм плівку, режисерка створює сповнену іронічної, абсурдистської інтонації картину про пошук своїх коренів, власну сім’ю і бабусю, що пішла з життя під час зйомок, про життя і стосунки.


Про сферу приватного і публічного у документальному есеї, роботу над фільмом, власні методи, а також про кінодистрибуцію розкажуть під час відкритої бесіди режисерка Люсія Маргарита Бауер, продюсерка Анн Каролін Реннінґер і запрошена кураторка програми «Вибачте. Зображення відсутнє» Тетяна Кононенко.


Люсія Маргарита Бауер – німецько-французька режисерка, фотографка та кураторка. Народилася у німецькому місті Рідлінген, жила у Німеччині, США, Ірландії, Франції. Навчалася на ювеліра, має ступінь у галузі експериментального медіадизайну. У Берліні займалася кураторською діяльністю у галереях HBC та Santa Lucia Galerie der Gespräche. Прем’єра її першого короткометражного фільму «Змія у банці» відбулася на кінофестивалі Visions du Réel у 2013 році.


Анн Каролін Реннінґер – продюсерка, режисерка. Народилася у Фленсбурзі у 1979 році. Вивчала культурологію у Лейпцигу, Страсбурзі та Парижі. З 2008 року працює над розробкою та створенням документальних фільмів для продакшену Zero One Film (Берлін). Також заснувала Joon Film – платформу для співпраці митців у сферів кіно. Була членкинею журі різних кінофестивалів та стипендійних програм у сфері мистецтва. Наразі мешкає у Берліні.


Тетяна Кононенко – режисерка, запрошена кураторка програми «Вибачте. Зображення відсутнє». Вивчала медіа та комунікації у Берліні та кінорежисуру в Німецькій академії кіно й телебачення (DFFB). Працює з відео та фотографією у проєктах, пов’язаних із питаннями пам’яті та історії.

 

Кадр з фільму «Мамо мамо мамо».


ГОЛОВНА СТОРІНКА DOCUDAYS.UA
Мова: Англійська з синхронним перекладом українською
Вільний доступ
Понеділок
27 квітня 2020
17:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024