Case study: «Будинок зі скалок» — від розробки до Оскарівської кампанії

Тривалість
90’

Одна з найвідоміших нині продюсерок документального кіно Моніка Геллстром спродюсувала чи співпродюсювала понад 20 фільмів, зокрема такі хіти як «Віддалений гавкіт собак», «Тікай» і «Будинок зі скалок» (два з них були зняті в Україні). Геллстром була двічі номінована на «Оскар» у 2022 році в категоріях «Найкращий повнометражний анімаційний фільм» і «Найкращий повнометражний документальний фільм» за стрічку «Тікай». Також вона отримала нагороду Ib від Данської ради кінорежисерів у 2022 році. 


Під час свого case study на Docudays UA Моніка Геллстром розповість про роботу над «Будинком зі скалок», підходи до продюсування цього широко визнаного фільму та досвід організації Оскарівської кампанії.

Спікерка: Моніка Геллстром

Моніка Геллстром
була тричі номінована на «Оскар» за продюсування фільмів «Тікай» (у категоріях «Найкращий повнометражний документальний фільм» і «Найкращий повнометражний анімаційний фільм» у 2022 році) та «Будинок зі скалок» (у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм» у 2023 році). Вона є членкинею Академії кіномистецтв і кінонауки й 2020 року була номінована в секції Producer on the Move на Каннському кінофестивалі. Геллстром заснувала свою компанію Ström Pictures у травні 2022 року, а до того з 2010 року була продюсеркою на Final Cut for Real. Раніше працювала в Upfront Films і кіномайстерні Данського кіноінституту. Закінчила продюсерську майстерню EAVE у 2010 році й здобула магістерський ступінь з кіно в Копенгагенському університеті (Данія) та бакалаврський в Бедфордширському університеті (Велика Британія).

Модераторка: Дарʼя Бассель

 
Дарʼя Бассель раніше працювала у телевізійному та рекламному виобництві. У 2011 році приєдналася до команди Docudays UA, де працювала спершу відбірницею, а згодом — головою індустрійної платформи. Почала свою продюсерську карʼєру 2019 року. Брала участь у Eurodoc, Producers Network, Ex Oriente та EAVE. Дар’я була також членкинею журі на таких фестивалях як Visions du reel, IDFA, Cinedoc у Тбілісі, Astra, ОМКФ, One World у Празі та на Краківському МКФ. До числа її продюсерських робіт належать зокрема такі фільми: «Назовні» (реж. Ольга Журба), світова прем’єра якого відбулась на CPH:DOX, а згодом фільм був показаний на понад 20-ти фестивалях по всьому світу; «Бачення метелика» (реж. Максим Наконечний), прем’єра якого відбулася на Каннському кінофестивалі у програмі «Особливий погяд». Дар’я також є ко-продюсеркою «Будинку зі скалок» (реж. Сімон Леренґ Вільмонт), що здобув численні нагороди і був номінований на «Оскар».

Вхід за індустрійною акредитацією
Середа
07 червня 2023
11:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024