Мистецтво монтажу документального фільму

Тривалість
90’
Розмова двох режисерів монтажу, що входять в список найбільш досвідчених кінопрофесіоналів Європи.Дана Бунеску (Румунія) і Нільс Паг Андерсен (Данія) відчинять двері до своїх монтажних кімнат і поділяться методами, хитрощами та знаннями про захопливий шлях перетворення реальності на фільм.

Спікери/-ки: Нільс Паг Андерсен, Дана Бунеску

Нільс Паг Андерсен
розпочав свою карʼєру як асистент у роботі над ігровим фільмом у віці 16 років. Із 1979 року працює режисером монтажу й змонтував понад 250 фільмів у дуже різних категоріях. Серед них — такі ігрові фільми: «Слідохід», номінований на «Оскар»; «Вічні миті», номінований на «Золотий глобус»; а також такі документальні фільми як «Акт убивства» та «Погляд тиші» (обидва номіновані на «Оскар»). Читав лекції і викладав у кіношколах та університетах по всьому світу й працює професором монтажу в Норвезькій кіношколі. У 2005 році здобув престижну нагороду за досягнення протягом життя Roos Prize, гран-прі у категорії «Документальне кіно» від Данського кіноінституту за визначні досягнення в документальному кіно. У 2021 році видав книгу «Порядок у хаосі: оповідь і монтаж у документальному кіно».

Дана Бунеску — режисерка монтажу й звукорежисерка. Вивчала фізику в Бухарестському університеті та монтаж, звук і анімацію на факультеті мультимедіа Бухарестського національного університету театру та кіно. Як режисерка монтажу та звукорежисерка співпрацювала з багатьма режисерами, повʼязаними з Новою румунською хвилею: Крісті Пую, Крістіан Мунджіу, Калін Петер Нетцер, Андрей Ужіка, Раду Жуде. Вона є співавторкою двох документальних фільмів: «Відстань між мною і мною» у співпраці з Моною Нікоарою та «Чаша. Про синів і доньок» у співпраці з Каталіною Тесар. Отримала нагороду «Срібний ведмідь» за видатні мистецькі досягнення на Berlinale у 2017 році.


Вхід за індустрійною акредитацією
Неділя
04 червня 2023
14:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024